Last news in Fakti

3 Април, 2024 21:36 1 970 12

Лудогорец лети към 13-ата, Левски и ЦСКА влизат в деликатно дерби

  • футбол

"Орлите" разгромиха Левски

Лудогорец лети към 13-ата, Левски и ЦСКА влизат в деликатно дерби - 1
Снимка: БГНЕС

Лудогорец Разград победи Левски с 5:1 като домакин в дерби от 27-ия кръг на първенството.

"Орлите" са 12-кратни поредни шампиони и имат 6 точки преднина спрямо втория в класирането ЦСКА. Играчите на Георги Дерменджиев са и с мач по-малко от "червените". Левски е четвърти с 6 точки по-малко от "армейците". Предстои дерби между Левски и ЦСКА в неделя, но мачът няма да е с шампионски заряд като в десетки сезони, а по-скоро битка за евроквоти.

Лудогорец изнесе голова лекция през второто полувреме на историческия гранд тази вечер. Руан Крус откри в третата минута. Марин Петков изравни в 16-ата минута. Георги Терзиев изведе отново напред домакините в 47-ата, а девет след това Якуб Пьотровски направи 3:1. Квадво Дуа в 63-ата минута и Кайо Видал в края на мача направиха резултата разгромен.

Пьотровски като лидер на "орлите" сигурно се вижда с титлата в края на сезона, а след това ще играе с Полша на Европейското.

България не е част от Европейско първенство (изключвайки квалификациите) от 2004 година. Историческите грандове Левски и ЦСКА са в близка серия откъм шампионски неуспехи. Лудогорец има 12 поредни титли, преди това 2 пъти шампион стана Литекс Ловеч.

Черно море може да изпревари "червените" до края на кръга и Вечното дерби да предложи спор между 3-ия и 4-ия в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    17 3 Отговор
    Чичо Гошо, бие лошо
  • 2 Фен

    15 4 Отговор
    Орлите размазаха за пореден път ключов отбор като Левски, а резила на клуба с феновете от София ще остане като незабравим спомен за всички пред екрана и на стадиона.
  • 3 Тодор Батков

    5 9 Отговор
    Купата е синя!
  • 4 Герен

    13 2 Отговор
    ТОВА Е РАЗГРОМ И ПОЗОР. А НЕКОИ СИ СТОЯТ У БУНКЕРА И СИ БРОЯТ ЕВРАТА. ТАНАСЕ ПАЛМИ ТРЕНЕРИ ДИРЕКТОРИ БЕГАЙТЕ СЪС 200. А ДА ПОПИТАМ ФЕНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ НА ЛЕВСКИ.. ПРЕДИ НОВА ГОДИНА СЕ ПЕНЯВИХТЕ,ЧЕ ЩЕ ПРАВИТЕ ПРОТЕСГ. КЪДЕ Е ТОЙ!!?!
    ДАДОХА ВИ НЕКОЕ ЕВРО И СЕ ОТКАЗАХТЕ.
  • 5 1914

    12 4 Отговор
    Срам! Оставка за тоя с многострадалната физиономия,дето се помисли за треньор...Щял въпреки грешките през целият сезон да налага вратарчето" Пламенчо" ..вярвал в него моля ти се....то горното вратарче незнае къде се намира...извади няколко топки в 2,3 мача и то в обсега му ..провал,пълен провал е тона момче.трябва ри да губиме решаващи мачове щото ,му трябвало опит ...абе нещастници,жалко за момчетата...
  • 6 Сандо

    18 2 Отговор
    Много пъти го писах /както и някои други хора/:инерцията от времето на Стоилов свършва и отборът играе все по-лошо.А мача не съм го гледал,просто не мога отново да си причиня това,което видях на мача със Славия.А и да си призная,българския футбол изобщо не ме влече,то дори и български футболисти вече няма,поне да има за какво да застанеш пред телевизора.Да не говорим пък за крякащите и неспиращи да словоблудстват коментатори,от които дори публиката на стадиона не се чува.И изобщо7праве се всичко,за да се изгони публиката и да се унищожи футбола.
  • 7 Варната

    10 10 Отговор
    Циреят БГ футбола Луноходец .

    Коментиран от #8

  • 8 Нспп

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Варната":

    Цирея е син.
  • 9 Хайде

    3 1 Отговор
    1914 ,кажи нещо.
  • 10 Селянин

    6 2 Отговор
    В Лудогорец разбират от футбол и си вършат добре работата .В Левски и ЦСКА продават лютеница и хазарт и правят пачки.Това е разликата.
  • 11 Жабока Кърмит

    2 1 Отговор
    От БФС да помислят за закриване на първенството и обявяване на отбора на домус ага за вечен шампион, квотите за евротурнирите могат да ги разпределят на лотариен принцип. Бг първенството е най-слабото в Европа, полуаматьорско, предварително нагласено, а на всичкото отгоре се излъчва по платени канали и се организират залагания.
  • 12 Хамрун 2020г

    4 1 Отговор
    Къде си 1914 ти