Last news in Fakti

6 Април, 2024 14:27 878 0

Масов бой между фенове на Рома и Лацио

  • лацио-
  • рома-
  • бой-
  • фенове

Инцидентът е станал преди дербито на Вечния град

Масов бой между фенове на Рома и Лацио - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Фенове на Лацио и Рома са се сбили преди дербито на Рим от Серия А, което ще се играе по-късно днес, съобщи АНСА. Около 200 фенове на Лацио с маски на лицата са атакували група от около 100 запалянковци на Рома близо до Стадио Олимпико, където ще се проведе мачът днес от 19 часа, допълва БТА.

Полицията използва сълзотворен газ, за да раздели ултрасите преди Дерби дела Капитале, което често става сцена на насилие.

Според информациите проблемите са започнали, когато привържениците на Лацио са се приближили до бар, където феновете на Рома традиционно се събират за мача.

Един привърженик на Рома е арестуван, а полицията преглежда записите от камерите в района на инцидента, за да идентифицира и други участници в мелето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА