Last news in Fakti

6 Април, 2024 19:21 1 082 1

Биляна Дудова спечели втора олимпийска квота в борбата

  • биляна-
  • дудова-
  • виза-
  • париж-
  • олимпийски игри

Семьон Новиков също взе виза за Париж

Биляна Дудова спечели втора олимпийска квота в борбата - 1
Снимка: БГНЕС

Биляна Дудова спечели втората олимпийска квота за българските национали по борба, след като спечели с 3:0 срещу французойката Амелин Дуаре на квалификационния турнир в Баку. Преди нея квота взе и Семьон Новиков, който стигна до трето място на световното първенство през есента, предава БТА.

Дудова записа първите точки минута и 20 секунди след началото със събаряне на френската ѝ съперничка. Дуаре отговори със захват за глезена, който не успя да превърне в точки и така българската националка се оттегли на почивка с преднина от 2:0. Втората част започна по-пасивно и Дуаре бе предупредена за активност. Тя отговори с нов захват за крака на Дудова, но отново не успя да направи движение за точки и българката се сдоби с още една. В останалите 60 секунди световната и четирикратна европейска шампионка съхрани преднината си и си подпечата квотата за Париж.

Дудова не загуби точка на турнира в Баку, след като по-рано надви една от основните си съпернички за квота Йохана Линдборг с 9:0.

Миглена Селишка (50 кг), Ирена Бинкова (53), Евелина Николова (57), Мими Христова (68) и Ванеса Георгиева (76) не успяха да стигнат до полуфиналите. Те ще търсят място на Олимпийските игри в последната квалификация в Истанбул през месец май.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Браво Биляна . Успех и олимпиядата