Last news in Fakti

7 Април, 2024 13:30 1 743 8

Спречкване между фенове на Левски и ЦСКА-София в центъра

  • фенове-
  • левски-
  • цска-софия-
  • софия

Униформените служители са овладели проблема край метрото

Спречкване между фенове на Левски и ЦСКА-София в центъра - 1
Снимка: БГНЕС

Часове преди началото на голямото българско футболно дерби между Левски и ЦСКА-София фен групи на двата отбора са се спречкали в центъра на София, предава gong.bg.

Инцидентът е станал край метростанция „Сердика“ в сърцето на столицата, като на броени метри от тази спирка „сините“ фенове сформират своето шествие, което ще се насочи към стадион „Васил Левски“. По информация униформените служители са овладели проблема край метрото и до по-сериозни инциденти не се е стигнало.

В същото време се разбра, че голямо количество пиротехнически изделия, самоделни взривни устройства и димки са иззети на Националния стадион "Васил Левски" в часовете преди дербито между Левски и ЦСКА днес от 14:45 часа. Това съобщи началникът на сектор масови мероприятия в СДВР Иван Георгиев на извънреден брифинг от пистата на стадиона. По думите му една от ракетите тип "писалки" може да произведе 380 изстрела за 6-7 минути, а цялото количество конфискувани ракети е било достатъчно да произведе заря за цяло полувреме.

"Имаше среща в СДВР, на която присъстваха представители на двата клуба, както и привърженици на двата отбора и искахме да се избегне внасяне на пиротехника, но това не се случи. Бяха иззети ракети и самоделни взривни устройства, някои от които с прикачени дистанционни устройства. Не може да се каже кога са внесени тези неща, установено е, че тази сутрин 5 от камерите на стадиона не работят. Останалите не са преглеждани, трябва технологично време. Изненада ни количеството внесени материали, подходът е иновативен", каза главен инспектор Иван Георгиев.

"Тези ракети са тип "писалки" – едните са с 380 изстрела, другите са с 300. Една ракета може да стреля 6-7 минути, което означава, че за цялото количество може да гледаме едно полувреме заря. Могат да нанесат много материални и физически щети", каза още представителят на СДВР.

Мачове от 28-ия кръг в Първа футболна лига
Хебър – Етър 3:0
Арда – Славия 2:1

В неделя:
Левски - ЦСКА - София (14,45 часа, Диема спорт)
Ботев Пд - ЦСКА 1948 (17,45 часа, Диема спорт)
Пирин - Лудогорец (20,15 часа, Диема спорт)

В понеделник:
Ботев (Вр) – Крумовград (17,00 часа, Диема спорт)
Локо (Пд) - Черно море (19,30 часа, Диема спорт)

Във вторник:
Локо (Сф) – Берое (18,30 часа, Диема спорт)


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТ ПРОВИНЦИЯТА

    9 2 Отговор
    КАКВО ОЧАКВАТЕ КОГАТО СЕ СЪБЕРАТ НАРКОМАНИ НА ЕДНО МЕСТО
  • 2 Гост

    8 2 Отговор
    Да гледат футбол или да се бият отиват ?

    Коментиран от #5

  • 3 Гаглей

    2 1 Отговор
    Прецакаха ни хореографията
  • 4 Без име

    4 1 Отговор
    Ама да се трепят бе,това не е нормално,това са малоумни вандали!Клубовете да си наемат охрана и да си плаща.Почерняло е от полиция,които взимат от нашите данъци,за да пазят идиотите да не се избият!Възмутително!!!
  • 5 Без име

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Второто,идиоти!
  • 6 ...от МЕН ТОЛКОЗ..

    1 0 Отговор
    ..ми ЧИ гледайте...турски ШАХ,бя
  • 7 Мъри Стоилов

    1 0 Отговор
    Браво на Сираков, Успя!
  • 8 Само

    1 0 Отговор
    2:0 за ЦСКА