Last news in Fakti

8 Април, 2024 10:45 831 1

Гришо запази мястото си в Топ 10 на световния мъжки тенис

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста-
  • спорт

Българинът се изкачи до 9-ото място в ранглистата на АТР след турнира в Маями и през тази седмица позицията му остава непроменена, въпреки че бе изпреварен по точки от Хуберт Хуркач

Гришо запази мястото си в Топ 10 на световния мъжки тенис - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров запази мястото си в Топ 10 на световния мъжки тенис. Българинът се изкачи до 9-ото място в ранглистата на АТР след турнира в Маями и през тази седмица позицията му остава непроменена, въпреки че бе изпреварен по точки от Хуберт Хуркач.

Полякът спечели титлата в Ещорил и прибави нови 240 към актива си, който набъбна до 3665 точки. Това му позволи да се изкачи от 10-о на 8-о място. За Григор, който има 3540 на сметката си, обаче няма промяна в класирането му, тъй като Каспер Рууд, имащ преднина от 75 точки пред него миналия понеделник, не успя да защити точките от спечелената титла в португалския град през 2023-та и от актива бу бяха извадени 150. Така норвежецът се смъкна от 9-а на 10-а позиция в класацията на АТР.

През тази седмица Григор Димитров ще играе на “Мастърс 1000” турнира в Монте Карло, а добрата новина е, че той няма почти никакви точки за защитаване на клея в княжеството, тъй като отпадна още във втория кръг през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    1 0 Отговор
    Респект за Гришнята!🥳🥳🥳🖕