Last news in Fakti

8 Април, 2024 15:31 590 0

Ивайло Петев е доволен от второто полувреме в мача с ФКСБ

  • футбол

И остава оптимист

Ивайло Петев е доволен от второто полувреме в мача с ФКСБ - 1
Снимка: БГНЕС

Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев не чувства напрежение след загубата с 0:2 от ФКСБ в 3-ия кръг на плейофа за титлата в Румъния. След като остават седем кръга до края на сезона, ФКСБ има преднина от 10 точки в горната част на класирането. Отборът на собственика Джиджи Бекали има 41, а след това с по 31 са ЧФР Клуж и Университатя (Крайова).

"Гледахте ли мача? Направихме две грешки, допуснахме два гола и дадохме шансове за контраатака на ФКСБ. Не можем да сме доволни от резултата, но второто полувреме не беше толкова лошо. За съжаление не можахме да се разпишем. Допуснахме голове от стандартни положения и не е лесно да се върнеш в мача, когато си пуснал две попадения за кратко време и резултатът е 0:2. През второто полувреме контролирахме мача, но не успяхме да отбележим”, заяви Ивайло Петев в края на мача с ФКСБ. "Във футбола е нормално да губиш. Видяхте ли какво стана с Байерн? Нормално е, но трябва да анализираме целия мач, детайлите".

В този момент целта на отбора от регион Олтения е да завърши на 2-о място в края на настоящия сезон в румънската Суперлига, като се има предвид, че наскоро беше елиминиран и от Купата на Румъния. Те могат да направят крачка в тази посока още тази седмица, тъй като приемат у дома Фарул (Констанца), а по същото време ЧФР Клуж има трудно домакинство на лидера. До края на първенството има 7 кръга, което означава, че ще се разиграят 21 точки.

Без Александру Митрица и Ндонг - контузени, и с Никосур Банку и Скречиу на резервната скамейка заради неразположение, Университатя нямаше достатъчно варианти да запълни пробойните.

Резултатът бе открит от Флоринел Коман от свободен удар в 29-ата минута, а след само три минути Щефан Владою прати топката в собствената си врата от корнер, изпълнен от същия Флоринел Коман. След почивката футболистите на Петев създадоха няколко прилични атаки, като най-чистото положение пропиля Джордже Чимпану.

След това българският специалист беше попитан дали чувства напрежение върху себе си заради изоставането от 10 точки от върха и липсата на реални шансове да се пребори за титлата в Румъния, както и защо е сменил Андрей Иван на полувремето.

"Не, не чувствам напрежение. Има още доста мачове и ние ще се опитаме са спечелим колкото се може повече точки. Ще видим до къде ще стигнем. Относно Иван, за играч с неговите качества, той неочаквано загуби толкова много топки. Явно не е бил концентриран", обясни още Петев.

БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА