Last news in Fakti

9 Април, 2024 09:13 1 069 11

Забрана за гостуващи фенове в мачовете между Левски и ЦСКА - София

  • левски-
  • цска-
  • фенове-
  • забрана

Това ще бъде обсъдено на среща между президента на БФС Георги Иванов и ръководството на СДВР.

Забрана за гостуващи фенове в мачовете между Левски и ЦСКА - София - 1
Снимка: БГНЕС

Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да бъде взето на предстоящата среща между президента на БФС Георги Иванов и ръководството на СДВР. Причината за това са поредните ексцесии, които белязаха битката между Левски и ЦСКА - София преди дни. Както е известно, преди срещата бе открит сериозен арсенал от пиротехника, след това двама души бяха ранени от хвърлени по тях ракети, а за капак феновете на "сините" се биха с охраната в Сектор "А", а в битката по-късно се включиха и част от тарторите в Сектор "Б".

Затова органите на реда инициираха среща, чиято цел е да се намери решение как да се спрат подобни грозни прояви в бъдеще. Тези неща са шокирали агентите от чужбина, които присъстваха на стадиона, както и някои от чуждестранните играчи на двата отбора като Мислович и Скаршем.

Според запознати още в неделя е било обмисляно решение, което бе предложено от полицията още през лятото - дербито да се завърне на клубните стадиони и да се провежда без гостуващи фенове. Тогава обаче клубовете отхвърлиха този вариант. Сега обаче това остава единствената алтернатива пред най-крайната мярка - мач пред закрити врата, което наскоро бе приложено в Гърция. Твърди се, че искането ще бъде отправено от СДВР, а БФС ще трябва да се съобрази с него. Очаква се дори санкцията да бъде въведена още за следващото дерби, което ще бъде в плейофите. Така ще бъде прекратена и практиката с печатане на фалшиви билети, което бе патент на гостуващите фенове и ощетяваше финансово домакините. Разбира си, докато на "Българска армия" тече ремонт, и Левски ще бъде задължен да играе с "червените" на Националния стадион.

Не е ясно обаче дали тази мярка няма да бъде приложена и за останалите столични дербита, след като на "Овча купел" редовно се оплакват от гостуващите фенове на Левски и ЦСКА - София, които опостушават стадиона при визитите си на Славия. Този модел вече се прилага за дербито на Пловдив между Ботев и Локомотив, където от известно време се играе по тази схема без фенове на гостите.

Източник: sportal.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кУмУнист

    9 1 Отговор
    Може би са прави, но е пълна глупост, просто тези които правят золуми, ги залавяш чрез камери или на момента и получават забрана да посещават спортни мероприятия за определено време, или доживот, както е по света. Естествено трябва законодателната и изпълнителната власт, заедно с клубовете и БФС да свършат тази работа заедно.
  • 2 Зрител

    9 1 Отговор
    Проблемът не беше в гостуващите фенове! Не видяхте ли какво стана между секторите Б и А? Това нормално ли е? И смисълът на дербито се губи, ако ги няма и двете агитки. Просто изведете големите провокатори и хулигани, които причиняват това и при това със забрана да посещават следващи такива събития например за 5 години напред.
    Или билетите да са поименни и продавани срещу личен документ. Защо т.нар "стюарди" имат правомощието да излезат от единия сектор да бият хора в другия? Защо полицията не се намеси? Това и в Африка не се допуска!!!
  • 3 ккк

    3 0 Отговор
    още по зле ще се изнесе всичко извън стадиона и на Гонзьо главата ще падне

    Коментиран от #10

  • 4 Даниел

    8 0 Отговор
    Интересно колко от така наречените охранители са арестувани за насилие,защото дори полицията няма право да извършва такива действия??!!

    Коментиран от #9

  • 5 БРАВО

    3 0 Отговор
    Точно така ! БРАВО
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кадир

    2 1 Отговор
    Забрана с закон на футбола в България.
  • 9 Кадит

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Даниел":

    Трябва да се носят брадви и остри колове за близък бой
  • 10 Мразя

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ккк":

    футбол.Кютек да има с брадви и остри колове
  • 11 Левскар

    1 0 Отговор
    И да паднем и да бием - пак ще се сбием!!!