Last news in Fakti

9 Април, 2024 09:56 470 7

Олимпийските кръгове ще красят Айфеловата кула

  • олимпийски кръгове-
  • айфелова кула

5 огромни ринга ще бъдат монтирани на най-символичното място в Париж

Олимпийските кръгове ще красят Айфеловата кула - 1
Снимкa: Shutterstock

Олимпийските кръгове ще бъдат монтирани на Айфеловата кула преди Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г., съобщава "Parisien".

"Както по време на предишни Олимпийски игри, 5 огромни ринга ще бъдат монтирани на най-символичното място в Париж - Айфеловата кула. Този паметник е един от най-известните и разпознаваеми сред туристите: хиляди хора идват всеки ден, за да се снимат в подножието му“, гласи информацията на френското издание.

Пръстените ще трябва да бъдат поставени на височина от около 60 метра между първия и втория етаж на кулата. Размерът на конструкцията ще е 29 метра ширина и 15 метра височина.

Летните олимпийски игри ще са между 26 юли и 11 август. На тях ще участват 206 национални олимпийски комитета и отбор на бежанците. Повечето събития ще са в Париж. Ще бъдат използвани 35 спортни съоръжения, 14 от които са разположени на 10 километра от олимпийското село.

Източник: focus-news.net


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Ставри

    4 1 Отговор
    И едни мургави хора около Айфеловата кула ще приветстват олимпиадата с "Алах акбар" !
  • 2 Ася Василева от ПП

    4 1 Отговор
    Закачете знамето с дъгата. Иначе не сте никаква демократична държава.
  • 3 стърчушката да блести ,

    3 0 Отговор
    като неможе олимпиадата да е в софия , да си я правят в париж . то са скъпи билетите на боингите . а и хотелите ден година храни . гладни французи . хахахаха
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 България

    2 0 Отговор
    Днес е Дориан Грей ,Истинското и лице е,Черна Отвътре навън Официално ,Оригиналното е Синя за себе си и в най дълбоката й вътрешност и Лилава в най висша вътрешна духовна форма на АЗА ,кой разбрал ,разбрал
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Аз и Махмуд

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аз като Испанка":

    ще те очакваме с нетърпение.