Last news in Fakti

9 Април, 2024 11:07 531 0

Габриел Жезус: Хари Кейн е най-добрият голмайстор в света

  • габриел жезус-
  • арсенал-
  • хари кейн-
  • контузии-
  • световен футбол

Нападателят на Арсенал признава, че не си спомня последния път, в който е играл на терена без болка

Габриел Жезус: Хари Кейн е най-добрият голмайстор в света - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Арсенал Габриел Жезус претърпя серия от контузии след Световното първенство през 2022, като бразилският национал признава, че не си спомня последния път, в който е играл на терена без болка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

27-годишният футболист претърпя операция на коляното след Мондиала в Катар, а след това имаше още три травми, свързани с проблеми на същото коляно. Жезус обаче е напълно готов за първия сблъсък с Байерн Мюнхен от четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Понякога усещам коляното си, не си спомням последния ден, в който играх футбол без болки", каза бразилецът пред репортерите.

"За съжаление, имам проблеми и хората не винаги разбират това. Но ментално се опитвам да бъда силен", казва още нападателят.

Габриел Жезус, който е вкарал 8 гола във всички турнири през настоящия сезон, заявява, че не се притеснява от това, че Арсенал може да привлече нов нападател след края на сезона.

"Те знаят дали вече искат нов нападател или не. Това е въпрос към клуба. Моята работа е да тренирам здраво и да подобрявам това, което мога. Винаги ще има спекулации", смята южноамериканецът.

Жезус твърди и, че е "нечестно" да бъде сравняван с Хари Кейн, който според него е "най-добрият голмайстор в света". "Дори и да играя на позицията, на която са Кейн и Ерлинг Холанд, мисля, че е нечестно да се сравняваме, защото сме различен тип нападатели. През този сезон съм играл като крило в около 40% от мачовете. Но хората ги вълнува само резултатът и дали съм вкарал, такъв е футболът днес. Всички познават Хари Кейн. За мен той е най-добрият голмайстор в света", каза още бразилецът.

След докамикнството на Байерн Арсенал приема Астън Вила в мач от английската Висша лига в неделя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА