Last news in Fakti

9 Април, 2024 16:47 689 1

УЕФА може да увеличи съставите за предстоящото Европейско първенство в Германия

  • евро 2024-
  • уефа-
  • футбол

Вчера се поведе среща между представители на европейската футболна централа и селекционерите на националните отбори, които се класираха за Евро 2024

УЕФА може да увеличи съставите за предстоящото Европейско първенство в Германия - 1

Среща между представители на европейската футболна централа и селекционерите на националните отбори, които се класираха за Европейско първенство в Германия се проведе вчера. На нея бе обсъждано увеличаването на съставите за предстоящото Евро 2024.

“УЕФА ще вземе предвид различните мнения и гледни точки, които бяха споделени. Крайно решение ще бъде взето през следващите седмици”, се казва в съобщение на УЕФА. Една от дискутираните теми беше броя на играчите, които всеки селекционер може да вземе на първенството. В момента те имат възможност да селектират по 23 футболисти, а обсъжданият вариант е те да се увеличат на 26.

“Позитивните дискусии изразиха различни гледни точки сред треньорите. Някои изразиха желание размерът на съставите да бъде увеличен. Други пък предпочитат настоящият размер, като отчетоха, че увеличение ще затрудни тренировъчния процес и ще увеличи финансовото бреме върху националните асоциации”, се допълва в изявлението на европейската футболна централа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    0 0 Отговор
    Сески и лесека ше участват ли? За едни агитки на кафяво питЪм?