Last news in Fakti

10 Април, 2024 11:32 803 12

Наско Сираков: Левски е изплатил близо 13 милиона лева от задълженията си

  • наско сираков-
  • пресконференция-
  • левски-
  • задължения-
  • нап

"Сините" са погасили главницата на дълга си към НАП

Наско Сираков: Левски е изплатил близо 13 милиона лева от задълженията си  - 1
Снимка: БГНЕС

Левски е напът да спечели най-важния си мач - този срещу задълженията и опасността от фалит, гарантира мажоритарният собственик и президент на футболния клуб Наско Сираков на пресконференция днес. Той обясни, че за една година "сините" са платили близо 13 милиона лева задължения и към днешна дата, "за първи път от повече от 15 години, не дължат дори и стотинка по главници.

"За последната една година ПФК Левски е платил по изпълнителното дело, т.нар. "главница", 6 342 000 лв. Искам да кажа на всички левскари, че в момента, за първи път от повече от 15 години, Левски не дължи нито една стотинка главница, която да носи каквито и да е лихви", заяви Сираков на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", предава БТА.

"Миналата година по това време ни се трупаха по 2 500 лв на ден лихви към Националната приходна агенция (НАП). Освен това, по текущи задължения за тази една година са заплатени 4 004 000 лв. Други два милиона и половина са заплатени за просрочени задължения към доставчици.

"Това са общо близо 13 милиона лева. Искам да кажа, че за това нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека. Когато излязат четирима от тях, това е ужасяващ удар за отбора. Това няма да се повтори вече. По първостепенната задача, която си поставихме преди една година, се справихме блестящо. Това е заслуга не само на служителите на клуба, но и на огромна част от 'синята' общност. Най-важният мач на Левски е срещу НАП и сме напът да го спечелим.

"Дължа огромно извинение на треньорското ръководство, въпреки че те знаеха при какви условия ще работят. Гарантирам им, че никога повече няма да се наложи треньорът на Левски да поглежда към пейката и да вижда един или двама футболисти, с които може да промени нещо в мача.

"През май ще вземем минимум петима нови футболисти и за всеки продаден ще има ново попълнение. Работи се сериозно по селекцията и за да сме конкурентни, ще ни бъдат нужни минимум 18 футболисти. Пак повтарям, че нашата основна задача беше да премахнем угрозата Левски да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм, че такава угроза вече няма".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОДУЯНЕ С 35 МЛН.ДЪЛГ ИМА ЛИЦЕНЗ

    11 9 Отговор
    Лъже Раев лъже яко
  • 2 Само на Черепа Има 26 милиона

    8 6 Отговор
    Да връща а колко изпука на покер тоя

    Коментиран от #4

  • 3 тодо

    4 7 Отговор
    Да е жив и здрав ТАКИ
  • 4 Фънки

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Само на Черепа Има 26 милиона":

    Черепа както го е закъсал за пари сега като си иска дълга и занулява говедата
  • 5 тодо

    4 4 Отговор
    Защо изгони Д.Ганев,обясни ,гнидо
  • 6 Гела

    4 6 Отговор
    Насо кацата с мед дълбока ли е
  • 7 Aлфа Bълкът

    8 7 Отговор
    "За последната една година ПФК ЛеФски е ПЛАТИЛ ПО ИЗПЪЛНИТЕЛНО ДЕЛО, т.нар. "главница", 6 342 000 лв" – не съм някакъв юрист или счетоводител, ама това са платени пари по стари просрочени задължения, които си осъден да платиш.
    Чакали са те, чакали са те и накрая са ти дали последен срок или те запорират и ти вземат имуществото.
    Това не означава, че след като Уефски (грехота е да напиша името на Апостола) е осъден, не трупа нови задължения и не разсрочва и тях.
    А те какви са, само Раева тишина?
  • 8 Герен

    1 3 Отговор
    ЛЪЖЕ РАЕВ ЛЪЖЕ. ОТ ТЕЗИ ПО ДОЛУ КОМЕНТАРИ ЕДИН АМА ЕДИН НЕ ВИДЯХ В НЕГОВА ПОДКРЕПА. ТОЗИ Е КАТО ОНЗИ ОТ КЪЩАТА У БАРСА ОТ КАСИЧКИ С ЕВРА И ЗЛАТО. МЪНКАТ И НИЩО НЕ ПРАВЯТ ЕДИНИЯ ЗА ФЕНОВЕТЕ ДРУГИЯ ЗА НАРОДА. 13 МИЛИОНА А ОТ КЪДЕ ВЗЕ БЕ СИКТИРО ТЕЗИ ПАРИ!!???.ОТ ТВОИ ОТ НА РАЕВА ЛИ!?. НЕМА ЛИ ФЕНОВЕ ТАМ НА ТАЗИ СРЕЩА ДА ГО СЪБЛЕКАТ ГОЛ ПО БОКСЕРИ И ДА МУ КАЖАТ Е ТОВА СИ ТИ НАСо ГОЛ ГЪС СИ.

    Коментиран от #9

  • 9 Левски 1914

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Герен":

    Благодарение на Наско Сираков ЛЕВСКИ не си смени името, не сложи ТИРЕ и не стана МЕНТЕ! Да е ЖИВ и
    ЗДРАВ .
  • 10 Както

    4 2 Отговор
    винаги най-много коментират тези които нищо не разбират от материята. Браво на Сираков! Без да е милионер и милиардер държи отбора на добро ниво.

    Коментиран от #12

  • 11 Герен

    1 2 Отговор
    БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ КОИТО ТОЯ ЦЪРВУЛ ИЗГОНИ. МЪРИ СПЛОТИ ФЕНОВЕТЕ ДАДЕ НИ КУПА. ДОКАРА ИГРАЧИ ОБУЧИ ГИ И СЕГА ТОЯ ГОЛ ГЪС КОЙТО ПОКАЗА НА ВРЕМЕТО НА НАС.
    СЕ ДУЕ И ДУЕ НЕ САМО СЕБЕ СИ ,НО И БАН. СИ СМЕТКА. С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИ. ЕДИН ЛЕВ НЕ Е ДАЛ А Е КРАДНАЛ.
  • 12 Герен

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "Както":

    Кое му е доброто бре!? Нито игра нито пари има. А само дрънка глупости. ЩЕ СЕ ВИДЕ СКОРО ЩО Е ЦЪРВУЛ.