Last news in Fakti

10 Април, 2024 19:09 1 992 3

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • миомир кецманович-
  • монте карло

Топ ракетата ни направи брейк в десетия гейм и спечели с 6:4 за 45 минути игра

Дъжд прекъсна мача на Григор Димитров  - 1

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу Миомир Кецманович във втори кръг на “Мастърс”-а в Монте Карло. Топ ракетата ни направи брейк в десетия гейм и спечели с 6:4 за 45 минути игра. За съжаление, мачът беше спрян заради дъжд, пише sportal.bg.

Първи сет

Гришо спечели убедително първото си подаване, а във втория гейм стигна до двоен шанс за пробив след две грешки на съперника и чудесен форхенд-уинър. Кецманович обаче ги отрази с невероятни изпълнения от основната линия - 40-40. Перфектен форхенд по обратния диагонал от средата на корта изведе българина до треби брейк-бол, но сгрешен ретур опропасти и тази възможност. Кецманович изтласка Димитров назад и се възползва от това, за да спаси подаването си - 1:1.

Гришо направи двойна грешка и се стигна до 0-30, а после филето на мрежата помогна на съперника да стигне до троен брейк-бол. Още една двойна грешка означаваше пробив и аванс за Кецманович - 1:2. Сърбинът затвърди безкомпромисно с ас и още три невърнати сервиса за 1:3.

Димитров продължи с двойните грешки и отново изостана опасно с 15-30, но бързо изравни с безвъзвратен начален удар. Още два невърнати сервиса и българинът намали изоставането си на 2:3. Гришо направи две фантастични отигравания, а Кецманович пресили форхенд, за се стигне до два брейк-бола за топ ракетата ни. Две неуспешни ретура обаче ги "изпариха", но изключителен бекхенд-уинър по правата осигури трети шанс за пробив на Гришо. Димитров направи перфектна комбинация от форхенд по обратния диагонал и уинър по правата за връщане на пробива - 3:3.

Сервис-гейм на нула означаваше трети пореден гейм в актива на Григор за 4:3. Той се погрижи да затрудни максимално съперника с раздвижване по ширината на корта и стигна до дюс, но Кецманович продължаваше с отигравания, които да предизвикват аплодисменти. Два поредни поразяващи сервиси измъкнаха сърбина от неудобно положение за 4:4 след 34 минути игра.

Изключителен минаващ форхенд-уинър на 66-ия в света го изведе до 0-30 и нова порция овации от публиката, която биваше задоволена с все повече световнокласни изпълнения. Гришо неутрализира с добри сервиси, но съперникът отново провокира дюс. Два перфектни форхенда на българина все пак му осигуриха доближаване максимално до спечелване на сета - 5:4.

Григор стигна до два сетбола (брей-бола), благодарение на страхотна защита с форхенди по диагонала, докато тича и контраатакува. Двойна грешка на Кецманович сложи край на първата част - 6:4 за 45 минути.

Втори сет

Играта беше забавена за около 5 минути заради лек дъждец над корта, но за щастие не се стигна до сериозно прекъсване. Гришо си взе сервис-гейма за 1:0 и започна позитивно, както и завърши предишната част. Кецманович изравни на 1:1, макар Димитров да се опита да създаде интрига на посрещане и да записа две чудесни точки от дъното на корта.

Кецманович изигра поредица от удари с всичка сила и това му донесе някакъв успех за 15-30, но Гришо контрира с няколко чудесни бекхенди, които вероятно дори изненадаха съперника за 2:1. За съжаление, мачът беше спрян в този момент заради дъжд.

Гришо преодоля представителя на Княжеството с “уайлд кард” Валентин Вашеро и трябваше да прави късен пробив, за да спечели първия сет, преди да доминира във втория за чиста победа.

Димитров не се чувстваше оптимално в първия си мач в Монте Карло, но пък това е “Мастърс”-ът на клей, където има най-добри резултати в кариерата си - един полуфинал и още три четвъртфинала.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.