Last news in Fakti

11 Април, 2024 13:16 1 708 9

Фурорът на Мъри в Турция продължава

  • станимир стоилов-
  • футбол-
  • гьозтепе

Българският специалист преобрази Гьозтепе и от отбор, който трудно печели и вкарва голове, го превърна в основен кандидат за промоция в Суперлигата

Фурорът на Мъри в Турция продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Фурорът на Станимир Стоилов в Турция продължава. Мъри преобрази Гьозтепе и от отбор, който трудно печели и вкарва голове, го превърна в основен кандидат за промоция в Суперлигата. Медиите в южната ни съседка отново обърнаха сериозно внимание на работата на българския специалист и влиянието му върху отбора, след като замени Радомир Кокович.

"Гьозтепе се налага на футболната сцена в Турция с впечатляващо представяне под ръководството на българския треньор Станимир Стоилов. При него "жълто-червените" за кратко време постигнаха значителни успехи. Измирският клуб привлече вниманието, подобрявайки както хармонията си на терена, така и способността си да вкарва голове, след като Стоилов замени Радомир Кокович", гласи материалът на Gazete Yenigun.

"Всички погледи в Измир бяха насочени към новата ера на Гьозтепе, когато Станимир Стоилов пое отбора. Футболната философия на българския треньор, влиянието му върху отбора и процеса на адаптация пряко повлияха върху позцията и представянето на "Гьоз-Гьоз" в лигата. Стоилов за кратко време върна отборния дух и промени тактиката на тима. 56-годишният треньор доведе Гьозтепе до победна серия в 17-те мача, в които води отбора в първенството, и направи "жълто-червените" основен кандидат за промоция в Суперлигата. Той спечели 12 победи при 3 равенства и две загуби.

Под ръководството на Станимир Стоилов тимът значително подобри ефективността си в атака. При Кокович в 12 мача бяха отбелязани 13 гола, но след идването на Стоилов техният брой се увеличи драстично - 37 попадения в същия брой срещи. Това ясно показва разбиранията на Стоилов за офанзивен футбол.

Гьозтепе спечели 39 точки в 17 мача при българския специалист. Това са средно по 2,29 точки средно на двубой. При него отборът забрави да губи в шампионата и бързо се превърна в основен кандидат за директна промоция.

Пробивът, който отборът направи при Станимир Стоилов, радва шефовете и феновете. Плановете и стратегиите на "жълто-червените" за бъдещето изглеждат обещаващи с този треньор. С опита и разбиранията за футбола на Стоилов, Гьозтепе ще има за цел да се утвърди в Суперлигата през следващия сезон.

Приносът на българския треньор се вижда не само в класирането, но и в цялостното представяне на тима и развитието на отделните играчи. Той даде на отбора тактическа гъвкавост и стратегическа дълбочина в състава - все изисквания на съвременния футбол. Нарастващият брой голове, подобряването на качеството на играта и успешното представяне в лигата се разглеждат като отражение на футболната философия на Стоилов.

Влиянието на Станимир Стоилов върху представянето на Гьозтепе е неоспоримо. Докато отборът и треньорът предприемат решителни стъпки към класиране в Суперлигата, то всички погледи са насочени върху това какви успехи може да постигне това успешно сътрудничество в бъдеще", гласи материалът на турската медия.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 10%

    15 0 Отговор
    Разбира си ги нещата Мъри. Само дето тук не го оставяха да работи както може.
  • 2 Герен

    8 0 Отговор
    БРАВО МЪРИ ДОКАЗАН СПЕЦИАЛИСТ И СПОРТМЕН. ГОЛЕМ СИ. А НИЕ ТУК СМЕ ОТЧАЯНИ РАЗЕДИНЕНИ ПОКВАРЕНИ ОТ ЕДИН СИКИРДОСТВАЩ НИ ГАЗ. А И ПРОДАВА НА КИЛО ТВОЙТЕ ИГРАЧИ И СЕ ДУЕ. ПОЖЕЛАВАМ ТИ ОЩЕ УСПЕХИ.
  • 3 Гриша Филипов

    8 0 Отговор
    Спеца си е спец, ама тук не го оценяват.
  • 4 Сандо

    8 0 Отговор
    А тук наследството на Мъри вече свърши.И мъките започнаха ... .
  • 5 Шеко

    5 0 Отговор
    Що в Турция може , а в България не може. Явно вината не е в треньорите , а в организацията/организаторите на отборите и БФС, които престояват и втасват 30-40 години ,като прибират едни пари без да правят нищо. . А като се погледне треньорът винаги е виновен и често се уволнява. ....но нещата си остават същите, вече 40 години
  • 6 Я да видим

    0 3 Отговор
    Никой не отрича приноса му, само искам да видя как ще нарежда на президента и на спонсора какво да правят.

    Коментиран от #9

  • 7 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Има пари и играчи, работи човека. Тука с какво и с кого...?
  • 8 Вълк единак

    1 0 Отговор
    Сираков успя! ще унищожи ФК Левски. До като двата шопара са на свобода няма спорт, няма култура, няма правосъдие, няма здравеопазване, няма бъдеще за България!
  • 9 Герен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Я да видим":

    ПРЕЗИДЕНТ БЕЗ ПАРИ СПОНСУР МЕНТЕ ПЕЧЕЛЕЩ ОТ ИЗМАМА И ЗАВИСИМОСТИ.
    КАКВО ДА ИМ КАЖЕ. ТЕ СИ ЗНАЯТ СВОЕТО. ПАРИ ПАРИ И ПАК ПАРИ. Е НА МЪРИ ИМ ДАДЕ ПАРИ А ПОСЛЕ МАГАРЕ НА ДЖАМИЯ ПЪРДИ ЛИ.