Last news in Fakti

11 Април, 2024 17:40 1 640 11

Испанска телевизия уволни коментатор, подиграл се на 16-годишния Ламин Ямал от Барселона

  • ламин ямал-
  • херман бургос

"Ако професионалният футбол не върви добре за него, винаги може да работи по светофарите", каза Херман Бургос и остана без работата си

Испанска телевизия уволни коментатор, подиграл се на 16-годишния Ламин Ямал от Барселона - 1
Снимка: Фейсбук

Испанският телевизионен канал Movistar Plus+ уволни коментатора и анализатор Херман Бургос след мача между Пари Сен Жермен и Барселона заради неуместна забележка към младия талант на каталунците Ламин Ямал, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Бургос, който е бивш вратар на националния тим на Аржентина, като бе и помощник-треньор на Атлетико Мадрид, в един момент от мача след грешка на младото крило каза, че "ако професионалният футбол не върви добре за него, винаги може да работи по светофарите". Телевизионният канал вече официално се извини на Ямал.

Коментарът очевидно се отнасяше за хората в затруднено положение, които стоят на светофарите и просят пари от спрелите автомобили. Заради него футболистите и от двата отбора отказаха да дават изявление през испанската телевизия след мача.

Бургос направи забележката за 16-годишния Ламин Ямал, който е роден в Испания от родители с корени от Мароко и Екваториална Гвинея.

Херман Бургос се извини след мача, като заяви, че "понякога хуморът те вкарва в неприятности", като след това публикува ново извинение, подчертавайки, че "не е имал никакво намерение да обиди Ламин Ямал, а тъкмо напротив".

От Movistar Plus+ увериха, че "ще вземат нужните мерки, за да не се повтарят подобни инциденти", а след това съобщиха, че прекратяват незабавно договора си с Бургос. Телевизията предупреди и всички останали коментатори.

Ямал става важна част от Барселона, както и от националния отбор на Испания, като подобри няколко рекорда на ранна възраст. Той стана най-младият футболист на Барселона и националния тим и най-младият голмайстор на Испания.

Забележката на Бургос наля допълнително масло в скандалите с расизъм в Испания напоследък, като има 16 инцидента през последните месеца с нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай!

    6 3 Отговор
    Щото е павиян, не, че е некадърник. 😁 За това са уволнили коментатора.
  • 2 ХАХАХА

    12 3 Отговор
    Така и предполагах защо са уволнил коментатора. Изказал е това ,което мисли за чистак испанец футболист с родители от Мароко и Екваториална Гвинея.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сила

    7 2 Отговор
    На светофарите не знам колко изкарват, обаче 5 наши чиканоси закопаха британската социална система...... 50 милиона пунда .....!!!!! Вълка от Уолстрийт подсмърча в ъгъла!
  • 5 Читател

    1 1 Отговор
    Барселона са ми любими отбор но през годините вършат една и съща простотия.Съсипват си младите таланти като ги хвърлят рано в големия футбол.Боян Къркич,Ансу Факти,сега са контузени и педри и забравих му името даже е национал,та тоя ямал ако не го съхранят и той
  • 6 Анонимен

    4 1 Отговор
    Този е добър с топката и коментатора си направи шега че дори да не успее във футбола, винаги може да жонглира по светофарите. Но дори и безобидната шега се наказва в днешно време(1984)

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 който е гледал мача вчера знае че

    2 0 Отговор
    не е излъгал това пишлеме пропиля сумати и атаки ако не беше той резултатът щеше да е доста по-добър!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 който е гледал мача вчера знае че

    0 0 Отговор
    не е излъгал това пишлеме пропиля сумати и атаки ако не беше той резултатът щеше да е доста по-добър!!!
  • 11 Наско Раевски

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Ел Моно Бургос е легенда!