Last news in Fakti

12 Април, 2024 14:30 1 537 3

В Италия: Сделката е факт - Сайнц вече е подписал с Mercedes

  • mercedes-
  • формула 1-
  • тото волф-
  • спорт

До днес се смяташе, че новакът във Формула 2 Андреа Кими Антонели е фаворит за съотборник на Джордж Ръсел, но истината е, че той трябва да натрупа сериозен опит преди да седне в болида на Mercedes

 В Италия: Сделката е факт - Сайнц вече е подписал с Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф е предложил договор на Карлос Сайнц, който напуска Ferrari в края на сезона. А според италианския вестник Corriere dello Sport сделката е вече факт и испанецът е подписал договор за 1+1 сезон.

До днес се смяташе, че новакът във Формула 2 Андреа Кими Антонели е фаворит за съотборник на Джордж Ръсел, но истината е, че той трябва да натрупа сериозен опит преди да седне в болида на Mercedes. Сайнц се явява идеалният вариант за “запълване” на този срок, въпреки че испанецът със сигурност ще има по-големи амбиции в Mercedes.

Също така, пак до днес се смяташе, че след договора на Алонсо с Астън Мартин, Сайнц ще трябва да се упъти към отбор в дъното на колоната. В Уилямс Алекс Албон има дългосрочен договор, но Джеймс Ваулс бързо ще се раздели с Логан Сарджънт, ако има възможност да привлече Сайнц. Смята се, в Ауди държат да привлекат Карлос, но той не е сигурен дали ще има достатъчно време, за да чака възхода на тима на германците. Дори се заговори, че от Ауди са дали ултиматум на Карлос до средата на април, за да реши дали ще подпише с тях или не.

Уилямс и Заубер заемат осмото и деветото място в класирането при конструкторите, а Ferrari е на втора позиция зад Ред Бул.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    4 1 Отговор
    Сайнц е добър пилот и му предстои добро бъдеще.
  • 2 🍅🍅🥬🥬🥦🥦🍊🍊🍐🍐🍌🍇🍇

    4 2 Отговор
    Сайнц е Сена на Формула Едно, не случайно германците го купуват.
    Сайнц е Номер Едно в следващите пет години на Формула Едно.

    Коментиран от #3

  • 3 Баварец

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "🍅🍅🥬🥬🥦🥦🍊🍊🍐🍐🍌🍇🍇":

    Мале, мале, такива разбирачи кютат тук, а отборите във Ф1 търсят кадри! Хора, обозначете им се, не прахосвайте безграничните си "таланти". Карлос е добър пилот, но вероятно, никога няма да бъде шампион. Той е по-скоро новата версия на Алонсо, който стана шампион , защото се оказа на точното място, в точното време. Карлос би имал такъв шанс, но това няма да е МБ, като мисля, че Ауди беше по-перспективна опция за него, сравнено с МБ. Отборът е в дупка, нещата не вървят, лутат се, Тото не знае, какво да прави, спонсорите изчезват един по един (Монстър), а светлина, като че ли няма. Жалко е, но изглежда като фактор (не факт), който трудно ще бъде преодолян. Не бих казал, че рязката промяна в плановете на Хамилтън е случайна.