Last news in Fakti

13 Април, 2024 08:24 1 299 3

Огромна издънка за Сакраменто

  • александър везенков-
  • сакраменто кингс-
  • финикс сънс-
  • бскетбол-
  • спорт-
  • нба

Александър Везенков не игра

Огромна издънка за Сакраменто - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият спортист на България - Александър Везенков, не игра при загубата на клубния си Сакраменто Кингс от Финикс Сънс със 107:108 (27:22 27:23 31:33 22:30) в предпоследния мач на отбора от редовния сезон на НБА.

"Кралете" ще играят само за собствената си чест, тъй като след вчерашната загуба от Ню Орлиънс Пеликанс те се сринаха до деветот място в Западната конференция и окончателно загубиха дори теоретичните си шансове да се класират в топ 6 след края на редовния сезон.

За "слънцата" пък все още има някаква надежда да изместят "пеликаните" от шестото място, което означава, че победата срещу калифорнийци днес е задължителна.

Очаквано, Везенков ще започне мача от пейката, а Майк Браун не изневерява на обичайните заподозрени от стартовата си петица в лицето на Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис, Кион Елис и Ди'Аарън Фокс.

От другата страна на паркета старши треньорът на "слънцата" Франк Вогъл е решил да започне с Грейсън Алън, Кевин Дюрант, Юсуф Нуркич, Брадли БийлД и Девин Букър.

Гостите от Финикс стартираха стръвно в преследване на целта си да попаднат в топ 6 след края на мачовете тази нощ и отбелязаха първите три коша, като в началните минути поддържаха в своя полза дистанция в диапазона между три и пет точки. Това обаче се промени в средата на откриващата четвърт, като "кралете" не само че догониха съперника си, но и осъществиха пълен обрат, а до края до успяха да дръпнат отвъд минималната преднина и спечелиха частта с 27:22.

Втората четвърт не започна по най-добрия начин за домакините и "слънцата" след успешна поредица от четири последователни коша отново излязоха напред в резултата. Това обаче бе последният слънчев миг за гостите в този етап от двубоя и силни включвания на Домантас Сабонис поведоха "кралете" към серия от 12:2, а след това Кийгън Мъри спомогна за три поредни коша в полза на домакините, които се поздравиха с успех и през новата част, която успяха да затворят с 54:45 в своя полза.

Началото на второто полувреме беше равностойно, като съперниците започнаха да се надлъгват в опит домакините да се откъснат на още по-сериозна дистанция, а гостите да осъществят обрат. В крайна сметка "кралете" демонстрираха повече воля и след сеия от четири поредни коша дръпнаха с 16 точки. След това Финикс успяха да се върнат и с натиск в края на третата четвърт намалиха изоставането си на 78:85.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитров

    4 1 Отговор
    Тренира на Сакраменто е на ниво училищно първенство! За n-ти път губят така,
  • 2 Ама разбира се

    3 1 Отговор
    Е, то затова явно, щото великия Везенкос не е играл.
  • 3 Перо

    3 0 Отговор
    Резервата Везенков играе веднъж на 10 мача от 2 до 6 мин., при предрешен резултат! От както е в Сакраменто не е пуснат да играе 1 пълен мач!