Last news in Fakti

14 Април, 2024 07:55 515 1

Барселона с минимална победа над Кадис

  • барселона-
  • футбол-
  • кадис

След четвъртата си поредна победа в Ла Лига Барселона вече има 70 точки в актива си, като продължава да бъде на 2-ро място във временното класиране

Барселона с минимална победа над Кадис - 1
Снимка: БГНЕС


Барселона се наложи над Кадис с минималното 1:0 като гост на стадион "Нуево Мирандия" в мач от 31-вия кръг в испанската Ла Лига. Жоао Феликс бе автор на единственото попадение в срещата, след като вкара по акробатичен начин със задна ножица в 37-ата минута.

След четвъртата си поредна победа в Ла Лига Барселона вече има 70 точки в актива си, като продължава да бъде на 2-ро място във временното класиране, докато Кадис продължава с борбата си за оцеляване, като тимът е на 18-то място с 25 точки.

В първия четвърт час от двубоя Кадис удържаше набезите на Барселона, като не стигна до чиста възможност пред някоя от двете врати.

Първата опасност бе пред вратата на Марк-Андре тер Стеген в 20-ата минута, когато Хави Ернандес излезе очи в очи с германския страж, който обаче успя да скъси ъгъла и да се справи със ситуацията.

Две минути по-късно Хуанми стреля към средата на вратата, но Тер Стеген не се затрудни и улови.

Ектор Форт отправи силен удар от границата на наказателното поле на Кадис в 33-ата минута, но стражът на домакините Конан Ледесма отрази.

Барселона успя да поведе в 37-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Кадис, бранител на домакините отби топката на първа греда, а на втора Жоао Феликс се измъкна от опеката на персоналния си пазач и отигра акробатично със задна ножица и реализира страхотен гол.

В последната минута от редовното време на първото полувреме Фермин Лопес получи топката в наказателното поле на Кадис и стреля към долния десен ъгъл на вратата на домакините, но в последния момент бранител успя да се намеси и да блокира изстрела му.

Барселона владееше инициативата в началните минути на второто полувреме. Противно на това обаче Кадис успя да прати топката във вратата на гостите в 54-ата минута, когато Хуанми бе точен, но още в реално време беше ясно, че ще бъде отсъдена засада на нападателя на домакините.

След центриране в наказателното поле на Кадис в 61-вата минута, Жоао Феликс засече, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Ламин Ямал направи страхотен пробив в 70-ата минута, който завърши с удар, но не успя да намери очертанията на вратата.

Кадис опропасти страхотна възможност да възстанови паритета в 79-ата минута, когато Диади Самасеку отправи мощен удар от средна дистанция към вратата на Барселона, но Тер Стеген демонстрира завиден рефлекс и успя да се намеси.

До края на двубоя Барселона успя да затвори мача и да се поздрави с крайния успех.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 0 Отговор
    Браво