Last news in Fakti

14 Април, 2024 18:00 1 038 5

Стилияна Николова завоюва още едно злато на Световната купа по художествена гимнастика

  • стилияна николова-
  • художествена гимнастика-
  • спорт-
  • боряна калейн

Боряна Калейн взе сребро на бухалки на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика

Стилияна Николова завоюва още едно злато на Световната купа по художествена гимнастика - 1
Снимка: БГНЕС

Стилияна Николова завоюва титлата на финала на лента, а Боряна Калейн взе сребро на бухалки на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. Така при жените България завършва с четири отличия - двe златни и двe сребърни, след като по-рано днес Николова взе злато на топка и сребро на обръч. Калейн има шесто място на лента и две осми на обръч и на топка.

Николова беше безапелационна на лента и вдигна цялата зала на крака с изпълнението си. Тя получи 33.650 точки и стана първа. Така възпитаничката на Валентина Иванова завършва надпреварата с четири медала - два златни и два сребърни, след като вчера беше втора в многобоя.

Калейн изигра композицията си много добре, но в края допусна една грешка и съдиите ѝ дадоха 31.000 точки. Така тя се нареди шеста в този финал.

Втора се класира Дария Атаманов (Израел) с 32.650 точки, а трета е Таисия Онофричук (Украйна) с 32.100.

На финала на бухалки Боряна Калейн игра стабилно и беше оценена с 33.900 точки (16.800 трудност; 8.650 артистичност; 8.450 изпълнение), което ѝ донесе среброто. Така тя завършва състезанието с един златен и един сребърен медал.

Шампионка стана италианката София Рафаели с 34.350 точки, а с бронза се окичи Виктория Оноприенко (Украйна) с 33.000.

По-рано днес Стилияна Николова спечели златен и сребърен медал на топка и на обръч. Другата българка Боряна Калейн, която вчера стана шампионка в многобоя, остана осма и на двата уреда след допуснати грешки.

До момента България има седем отличия от надпреварата - 3 златни, 3 сребърни и 1 бронзов.

Световната купа завършва малко по-късно с композициите с три ленти и две топки при ансамблите с участието на България.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Козлодуй

    4 1 Отговор
    Браво
  • 4 Гордост

    6 2 Отговор
    Детето ЧУДО! Да бъде благословено!
  • 5 Червената шапчица

    5 0 Отговор
    Спорт - резултатите се измерват с метър, хронометър, точки, голове, щанги-кг, бокс-брой удари... А съчетанието с лента как да го оцениш с някакви измислени критерии.... бухалки, обръч - тинтири, минтири...