Last news in Fakti

18 Април, 2024 23:06 753 3

Виктория докара мача до продължения, но Фиорентина продължава напред в Лигата на конференциите

  • фиорентина-
  • виктория пилзен-
  • футбол-
  • лигата на конференциите

Чехите доиграха срещата с човек по-малко, след като в 67-ата минута Каду бе изгонен след директен червен картон

Виктория докара мача до продължения, но Фиорентина продължава напред в Лигата на конференциите - 1
Снимка: БГНЕС

Миналогодишният финалист в турнира Лига на Конференциите - Фиорентина си осигури място сред най-добрите четири отбора и в настоящото издание на надпреварата. "Ла Виола" трябваше да играе продължения срещу Виктория (Пилзен) на "Артемио Франки" след като и вторият мач между двата тима завърши без отбелязан гол. Чехите доиграха срещата с човек по-малко, след като в 67-ата минута Каду бе изгонен след директен червен картон, а головете на Нико Госалес в 92-рата и Кристиано Бираги в 108-ата минута направиха разликата между двата тима.

Фиорентина бе по-активният от двата отбора в началото на срещата на "Артемио Франки". В 6-ата минути "виолетовите" стигнаха до първото си чисто положение, когато Кристиан Куаме напредна по лявото крило и центрира по земя за Андреа Белоти, който стреля от близко разстояние, но Мартин Йедличка направи феноменално спасяване.

Кристиано Бираги изведе Кристиан Куаме зад гърба на отбраната на гостите, като футболистът на Фиорентина стреля към вратата, но Йедличка успя да скъси ъгъла и да отрази в 8-ата минута.

Лукас Белтран проби през средата, като успя да се справи с двама бранители на Виктория, след което стреля ниско по тревата в 16-ата минута, но Мартин Йедличка се намеси рутинно.

Николас Гонсалес опита изстрел от средна дистанция в 23-ата минута, който обаче завърши в ръцете на стража на гостите от Пилзен.

"Ла виола" пропусна страхотна възможност да излезе напред в резултата в 29-ата минута, когато след пробив по дясното крило на нападението, Додо сви топката за Кристиан Куаме, който стреля от близко разстояние, но още веднъж Йедличка показа страхотен рефлекс и съумя да отрази.

Само минути по-късно топката бе центрирана от Роландо Мандрагора на втора греда към Андреа Белоти, който се извиси и стреля с глава, но право в левия страничен стълб на вратата на чешкия тим.

Фиорентина удари за втори път гредата в 44-ата минута, когато Куаме навлезе в наказателното поле на гостите и отправи мощен удар. Топката обаче рикошира право в напречната греда, след което бе изчистена от бранител на чешкия тим.

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Мандрагора бе изведен по лявото крило на нападението, а халфът сви топката за Нико Гонсалес, който стреля твърде разочароващо, въпреки че бе на около 5 метра спрямо голлинията на Пилзен.

Фиорентина продължи с натиска си и в началото на второто полувреме. След центриране в наказателното поле на Виктория в 55-ата минута, Роландо Мандрагора стреля със задна ножица, но топката премина над напречната греда.

В 67-ата минута Виктория (Пилзен) остана с човек по-малко на терена, след като Каду влезе грубо в краката на Додо, застъпвайки глезена на крайния бранител на Фиорентина. Хесус Хил Мансано показа първоначално жълт картон, но след като бе повикан от ВАР-а в лицето на Хосе Луис Мунуера, главният съдия промени решението си и вдигна червен картон на Каду.

След разбъркване в наказателното поле на Виктория Пилзен в 80-ата минута, топката стигна до Лука Раниери, който отправи силен удар по земя, но отново Йедличка успя да парира.

Додо напредна по дясното крило и центрира на втора греда, където Нико Гонсалес със сетни сили засече с глава, но ударът му бе твърде неточен.

Фиорентина продължи да бъде твърде малко ефективен пред противниковата врата и така редовното време завърши при резултат 0:0, което означава, че кой ще бъде полуфиналист, ще се реши след продължения.

На старта на първото продължение Фиорентина отново бе много активен. Лукас Мартинес Куарта шутира от далечна дистанция, но Йедличка отрази. Кристиано Бираги центрира от последвалия корнер в наказателното поле на гостите, където след разбъркване топката достигна до Нико Гонсалес. Аржентинецът отправи удар с външен фалц към горния десен ъгъл, за да даде аванс на "виолетовите" в 92-рата минута.

Кристиано Бираги центрира от корнер в 104-ата минута на втора греда, където Мартинес Куарта отправи удар с глава, който рикошира в левия страничен стълб на вратата, което бе и трета греда за домакините.

На старта на второто продължение Фиорентина реши всичко в своя полза. Жонатан Иконе поде светкавична контраатака за своя тим, като в последния момент сви топката за Кристиано Бираги, който нямаше проблем да пусне топката покрай стража на Виктория (Пилзен) в 108-ата минута.

Давиде Фараони можеше да отбележи и трети гол за Фиорентина, но ударът му от средна дистанция в 115-ата минута излезе в аут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.