Last news in Fakti

2 Февруари, 2014 11:09 886 0

Торино взе точка от Милан, Фиорентина падна

  • милан-
  • фиорентина-
  • серия "а"

Зеедоф изпусна шанса си да влезе в историята

Торино взе точка от Милан, Фиорентина падна - 1
Снимка: БТА/АР

Серията успехи на Милан в Серия А при новия наставник Кларънс Зеедорф приключи само на два. "Росонерите" не успяха да победят Торино у дома.

Срещата на "Сан Сиро" завърши 1:1. Така холандецът изпусна да стане първият наставник на "червено-черните" от 55 години насам, който дебютира с три поредни успеха в първенството.

"Биковете" пък прекъснаха черната си серия от загуби като гост на този съперник. Те досега имаха пет поредни поражения на този стадион.

Торино поведе с гол Чиро Имобиле в 18-ата минута, който финтира Даниеле Бонера, а след това технично стреля покрай Кристиан Абиати. В 50-ата инута домакините изравниха чрез Адил Рами. Равенството означава, че "росонерите" остават на 9-о място с 29 точки, а Торо събра 33 и се изравни с Интер на петата позиция.

В друг мач от от 22-ия кръг на италианската Серия "А", отборът на Фиорентина капитолира в Сардиния.

"Виолетовите" допусна поражение с минималното 0:1 при гостуването си на Каляри.

Момчетата на Диего Лопес грабнаха победата благодарение на точно изпълнена дузпа.
В 38-ата минута Марко Сау бе съборен в наказателното поле на Фиорентина от Факундо Ронкалия и реферът Мадзолени посочи бялата точка - дузпа за Каляри. Зад топката застана Маурисио Пинийя, който с безпощадно изпълнен наказателен удар откри резултата в полза на тима от Сардиния.

През второто полувреме "виолетовите" на Винченцо Монтела по никакъв начин не успяха да отвърнат на удара на противника си и напълно разочароваха с представянето си тази вечер.

С тези 3 точки в актива си Каляри заема 13-а позиция в класирането с 24 точки. Фиорентина пък е на четвърта позиция с 41 точки. "Виолетовите" имат наглед солиден аванс от 8 точки пред петия Интер, но остават на 3 точки от третия Наполи.

Интер и Наполи обаче тепърва ще изиграят срещите си от кръга. И докато днес "нерадзурите" гостуват на лидера Ювентус, то Наполи има по-лека задача - мач срещу Аталанта в Бергамо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА