Last news in Fakti

16 Март, 2014 16:29 1 149 0

Българските каратеки със силно представяне

  • карате-
  • сребро-
  • медал-
  • садик

Садик Садик успя да грабне сребърно отличие

Българските каратеки със силно представяне - 1
Снимка: БНФК
На 15 и 16 март 2014 г. се проведе състезание - Световна купа Лашко,  Словения KARATE 1 WWC - официално състезание на Световната карате  федерация. В състезанието участваха 42 държави със 494 състезатели. 
 
Националният отбор мъже и жени на Българската национална карате федерация беше представен от три каратеки: Александра Стублева – 68 кг, Стефан Петков – 75 кг. и Садик Садик - 84 кг. Старши треньор на Националните обори на БНФК е Николай Цанев. В българската делегация беше и Генералният секретар на БНФК Георги Ривов, който беше съдия на турнира.
 
Състезателят на БНФК Садик Алиосман Садик спечели сребърен медал в оспорвана борба с 62-ма състезатели в категорията си. На финала българският каратека се състезава с украинеца Иля Никулин. Стефан Петков се класира на 7-мо място, достигайки до четвърт-финал.
 
Участието на каратеките на БНФК в Световната купа в Словения е част от подготовката за Европейското първенство за мъже и жени в Тампере, Финландия, което ще се проведе от 30 април до 4 май 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА