Last news in Fakti

11 Май, 2014 12:00 515 0

Интер показа на Лацио истинското си лице

  • интер-
  • лацио-
  • санети

"Нерадзурите" громят в последния мач на легендата Санети

Интер показа на Лацио истинското си лице - 1
Снимка: БТА/AP

Страхотен Интер разгроми Лацио с 4:1 в мач от 37-ия кръг на Серия "А", който ще се запомни и като последния двубой на легендарният капитан на тима Хавиер Санети на любимия му стадион „Сан Сиро“.

Аржентинецът се появи на терена в 52-ата минута под бурните аплодисменти на над 60 хиляди зрители, дошли, за да го видят за последно в игра преди 40-годишният футболист да сложи край на славната си кариера.

Победата, която на 100% гарантира участието на тима в Лига Европа през следващия сезон бе подпечатана от нападателите Родриго Паласио (7, 37) и Мауро Икарди (35), които обърнаха резултата след гола на Джузепе Биава (2) още до почивката.

Двамата аржентинци посветиха попаденията си на своя приятел и капитан – Санети, който се радваше от пейката.

Впоследствие и капитнът се появи в игра със специална капитанска лента с изписани на нея имената на всички играчи на Интер от 1995 година насам.

През второто полувреме Лацио упражни натиск в търсене на гол, но в 79-ата минута Ернанес охлади мераците им с перфектен изстрел извън наказателното поле, попаднал във вратата на Лацио за крайното 4:1. Пасът за гола пък бе на Матео Ковачич, за когото това пък бе трета асистенция в двубоя.

След този паметен успех, Интер остана на пето място с 60 точки и ще участва със сигурност в евротурнирите и през следващия сезон. Лацио е 10-и с 53 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА