Last news in Fakti

14 Юни, 2014 18:30 969 0

Имобиле или Балотели – кой трябва да започне срещу Англия?

  • марио балотели-
  • чиро имобиле-
  • италия-
  • чезаре прандели-
  • мондиал 2014

Предстои ключов сблъсък между Италия и Англия в "групата на смъртта" на световното в Бразилия

Имобиле или Балотели – кой трябва да започне срещу Англия? - 1
Снимки: БТА/AP

Тази вечер Италия ще излезе срещу Англия в първия си мач от груповата фаза на световното първенство в Бразилия. Пред селекционера на „Скуадра Адзура” Чезаре Прандели стои жизненоважен въпрос, който до голяма степен може да реши съдбата на сребърните медалисти от последното европейско. Отпадане още в групите ще е истински шок за Италия – такъв, какъвто феновете на отбора изживяха преди четири години в ЮАР.

За да се избегне подобна изненада, „скуадрата” трябва да вкарва голове. А Прандели трябва да реши кой да започне титуляр срещу „Трите лъва” – Марио Балотели или Чиро Имобиле, тъй като специалистът най-вероятно ще заложи на схема с един изявен нападател.

В последната приятелска среща на Италия преди мондиала срещу Флуминензе Имобиле се превърна в герой – отбеляза три гола, добавяйки и две асистенции. Новата покупка на Борусия (Дортмунд) стана и голмайстор на Серия „А” през изминалия сезон със своите 22 попадения. Въпреки това изглежда нелепо играч като Балотели да бъде пренебрегнат – той бе с основна заслуга за доброто представяне на тима преди две години в Полша и Украйна.

Може би отговорът се крие в сухата статистика? „Супер Марио” вкара 14 гола в 30 мача през изминалия сезон в калчото, докато Имобиле наниза 22 гола в 33 двубоя. По-интересното е, че бившият голмайстор на Торино постигна този превес с 51 удара по-малко от чернокожия си съотборник в „скуадрата”, припомня Goal.com. Изводът – Имобиле вкарва повече голове с по-малко удари. Срещу Англия италианците могат да имат само няколко голови положения, с които да си осигурят победата. Означава ли това, че Балотели трябва да бъде пренебрегнат?

Бившият му наставник Роберто Манчини сподели: „Ако Марио не стане един от най-добрите играчи в света, ще е по негова вина. Той има всичко”. Думите на италианеца описват най-добре ситуацията около скандалджията. Балотели притежава невероятна техника и бързина, но буйният му нрав до момента го проваля да се нареди до най-големите.

Преди няколко месеца нападателят на Милан бе изгонен в мача срещу Наполи и бе наказан за три мача в изключително важен за „росонерите” момент. Преди година пък получи червен картон срещу Чехия в световна квалификация, което можеше да коства загубата на Италия.

На другия полюс е Имобиле, който във всеки мач се раздава на максимум и е пределно мотивиран и дисциплиниран. „Той имаше прекрасен сезон, в който вкара много голове. В прекрасна форма е и играе със същия ентусиазъм, с който и аз през 1990 година”, сподели за Имобиле бившия играч на „скуадрата” Тото Скилачи.

Ще бъде истинска изненада, ако Прандели предпочете Имобиле пред Балотели, все пак. Въпреки това нападателите се съдят според головете, а „Супер Марио” не е незаменим.

„Когато аз вкарам гол, не се радвам, защото това е работата ми. Когато пощальонът достави писмата, празнува ли?”, обяснява Балотели липсата на емоция при вкарване на гол. Има логика! Какво ще се случи обаче, ако пощальонът спре да доставя пощата?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА