Last news in Fakti

14 Юни, 2014 15:00 2 032 0

Англия срещу Италия – старата песен на нов глас!

  • мондиал 2014-
  • италия-
  • англия-
  • световно първенство

Двата отбора са е една с група с полуфиналистите от предишното световно Уругвай и евентуална загуба днес може да се окаже фатална

Англия срещу Италия – старата песен на нов глас! - 1
Снимки: БТА/AP

Чакането свърши! След броени часове ще се изиграе един от най-очакваните мачове в груповата фаза на световното първенство – този между старите познайници Англия и Италия. Двубоят носи изключителен заряд и поради факта, че полуфиналистът от предишния мондиал Уругвай също е група „D”, определена с основание като „групата на смъртта”. Една грешна стъпка за англичаните или „скуадрата” в дебютния мач в Бразилия може да е фатална. Ще си поделят ли приятелски точките суперсилите в европейския футбол или някоя от тях ще направи подарък на „урусите”?

За първи път от много години насам няма напрежение около лагера на Англия. Очакванията разбира се са за добро представяне, но сякаш няма да има трагедии, ако „Три лъва” се приберат като котенца вкъщи. Рой Ходжсън изгради един боеспособен отбор, в който липсват големите звезди, но който играе като едно цяло. Изключвайки Уейн Руни и опитния Стивън Джерард, Англия на хартия не разполага със стряскащи противника имена – но именно в това може би се крие разковничето към успешно представяне на островитяните в Бразилия.

Изгряващите бижута Рос Баркли, Рахим Стърлинг и Адам Лалана ще се опитат да повторят представянето си в клубните отбори и с националната фланелка, а Даниел Стъридж ще е може би най-силния коз на Ходжсън. 24-годишният нападател на Ливърпул вкара 21 гола през изминалия сезон във Висшата лига и ще се опита да се докаже и на национално ниво.

Италия, от друга страна, разочарова в приятелските срещи преди световното, завършвайки наравно с тимове като Люксембург и Ирландия. Въпреки това в последната си проверка преди мондиала „скуадрата” победи Флуминензе с 5:3, а в герой се превърна футболистът на Борусия (Дортмунд) Чиро Имобиле. Бившият футболист на Торино, който стана голмайстор в Серия „А” с 22 попадения, е истински хищник в наказателното поле и неслучайно немците платиха близо 20 милиона евро за подписа му. Въпреки това медиите на Апенините смятат, че Марио Балотели ще започне като титуляр, а Имобиле ще е жокерът от скамейката.

Чезаре Прандели наложи атрактивен и приятен за гледане футбол в тима на Италия, който игра финал на последното европейско първенство. С изключение на контузения Рикардо Монтоливо „Скуадра Адзура” запази ядрото си от играчи, спечелили среброто в Полша и Украйна, и е много опасен, но и непредвидим съперник. Ако играта на Италия потръгне, ще стане опасно за всеки един техен съперник. Ако обаче четирикратните световни шампиони се отпуснат дори за миг, могат безславно да се приберат вкъщи още след мачовете в груповата фаза, както стана и преди четири години в ЮАР.

Англия ще трябва да отмъщава на италианците. На европейското преди две години „Трите лъва” бяха елиминирани след изпълнение на дузпи, а диригентът на „скуадрата” Андреа Пирло за пореден път изуми света с прекрасен гол в стил „паненка”. През 1990 година Италия отново побеждава англичаните – този път с 2:1, на световното на Апенините. В последните три приятелски срещи между двата тима „скуадрата” има две победи и една загуба.

Двубоят между Англия и Италия ще започне в 01:00 часа българско време в събота срещу неделя, а арена на сблъсъка е „Арена Амазония” в Манаус. Тревата на терена беше в много лошо състояние по-малко от 24 часа преди старта на двубоя, но организаторите увериха, че ще се справят с проблема. Другият мач в групата между Уругвай и Коста Рика е с начален час 22:00.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА