Last news in Fakti

25 Юни, 2014 10:40 995 0

Гришо ще играе на централния корт на „Уимбълдън”

  • григор димитров-
  • уимбълдън-
  • централен корт-
  • тенис-
  • цветана пиронкова

Цветана Пиронкова пък започва участието си на двойки

Гришо ще играе на централния корт на „Уимбълдън” - 1
Снимка: БТА/ AP

Организаторите на „Уимбълдън” оказаха голяма чест на Григор Димитров, поставяйки мача му с Люк Савил на централния корт на „Ол Инглънд клъб”. Най-добрият български тенисист ще се изправи срещу австралиеца днес не преди 16:30 часа в среща от втория кръг на надпреварата.

Хасковлията ще гони и първо класиране в третия кръг на най-стария тенис турнир. До този момент двамата тенисисти не са се изправяли един срещу друг. Савил е под номер 236 в световната ранглиста на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти). Роденият през 1994 година австралиец също като българина има титла от „Уимбълдън” при юношите.

Ако се справи със Савил, в третия кръг Григор Димитров ще очаква победителя от мача между Бенямин Бекер и Александър Долгополов.

Мачът на българина е втори в програмата на централния корт след откриващия между Агниешка Радванска и Кейси Делакуа. След Гришо това на корта ще излезе сърбинът Новак Джокович за мача си с Радек Щепанек.

Българското участие в сряда не се изчерпва само с Григор Димитров. Най-добрата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която вчера отпадна на сингъл, днес ще започне участието си на двойки в партньорство с Белинда Бенчич от Швейцария. Те ще се изправят срещу Кая Канепи и Анна Татишвили, а двубоят е трети в програмата на корт номер четири, който не е телевизионен. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА