Last news in Fakti

27 Септември, 2015 20:00 2 861 0

Blackberry с Android до края на годината

  • blackberry-
  • android-
  • смартфон
Наскоро се появиха слухове, че Blackberry разработва апарат използващ операционната система Android. Това вече е факт след, като компанията официално е потвърдила, че до края на годината ще се появи смартфон наречен Priv.
 
Другата новост е това, че Priv ще използва QWERTY клавиатура, която ще излиза под формата на слайдер. Според Джон Чен изпълнителен директор на компанията апаратът ще съчетае най-доброто от BlackBerry - сигурността и производителността с експанзивната мобилна екосистема, която платформата на Android предлага.
 
Този ход не означава, че Blackberry ще загърбят разработването на собствената си операционна система, като се очаква версията 10.3.3 да направи своя дебют в началото на май 2016-та.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА