Last news in Fakti

10 Ноември, 2015 11:27 3 155 4

USB Killer предпазва компютрите?

  • usb-
  • usb killer-
  • кмпютри
Радикален способ за защита на данни предложиха няколко руски програмисти. Те създадоха флашка, наречена USB Killer, която защитава данните на персоналния компютър.
 
На вид устройството по нищо не се отличава от стандартна флаш памет, но в момента, който тази джаджа се включи в USB-слот тя пуска високо напрежение "вътрешностите" на порта изгарят.
 
Авторите предупреждават, че има риск и от унищожаване на дънната платка на компютъра и поради тази причина специалистите се съмняват в новата защита. Цената на USB Killer е $99. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разбирач

    0 0 Отговор
    12 волтовата защита ще сработи, ако дъното си е от читава марка! обаче е огромна вероятността да не сработи на повечето ментаци китайски дъна:) т'ва е стар номер:) обърнат поляритет:) то т'ва не е флаш памет, а вътре има супер кондензаторче запоено за буксичката:) вкарваш го в usb порта и се очаква напрежението да изтряска женската юсб на компа:) там жичките са 4, ама за данните не са важни жиците:) + и - са важните хаха:) за 100$ мога да си направя една шепа юсб килъра, ама тря' да хващам поялника:) а пък ако някой си мисли, че така ще изгори хард диска, то е малоумник! ник'ви данни не се трият така! със солид стейт-а може и да се получи, но и за там имам съмнения:)
  • 2 разбирач

    0 0 Отговор
    то си бачка на 5v юсб-то ... и ако се променя тоя волтаж, дъното изключва... поражението може да е до самата букса да изтрещи и дотам:) е, все пак си е мизерия:) де що си е до 12 волта и ако е в по-високи граници, то си сработват мигновено защитите... тая "флашка" да си я заврат в дупетата:) па камо ли да унищожава данни по хард диска хахахахаха невъзможно е! ще насере едно юсб и т'ва е... но пък някой ще е изкарал 100$ :) юсб портове на компа бол:) а и лесно може да се тества флашка преди да я мушкате в компа... юсб лампа и юсб удължителче кабелче:) 1-во там заврете "флашката" и ако светне:))))) 'начи е от лошите "флашки" :)))))) ако не светне:) то я заврете в компа:) па може и с мултимер-а (мултицет) все в г.з:)
  • 3 Иво

    0 0 Отговор
    не може ли просто да си изключиш USB портовете или да ги ънплъгнеш от дъното и да станат безполезни, БЕЗ ДА рискуваш да си изпържиш компа? I'm just sayin...
  • 4 ххх

    0 0 Отговор
    Леле тука какви спецове има....
    Явно толкова и разбирате какво прави въпросното устроиство.
    Идеята е, че при поставяне в компютъра устройството заработва с 5-те волта от порта и това напрежение се покачва до 20Kv.
    След това, високото напрежение се подава на data+ и data- на юсб порта и от там идва.... изгарянето...