Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 13:49 6 098 5

Skoda преминава на алуминий

  • skoda-
  • vw-
  • vag-
  • алуминий

Пионер в използването на алуминий в конструкцията на автомобилите, произвеждани под шапката на VW Group, винаги е била марката Audi. Скоро обаче и Skoda ще влезе в клуба на компаниите, които залагат на авиационния метал.

Чехите обявиха, че започват строителството на цех за пресоване на детайли от алуминиеви сплави в Млада Болеслав. Инвестициите в усвояването на новата технология възлизат на 86 млн. евро, а производството трябва да започне през февруари 2017 г.

Актуалните модулни платформи на VW Group за масови автомобили не предполагат използването на алуминий в силовата структура на каросериите. Калниците, капаците и покривите обаче лесно могат да бъдат олекотени по тази схема и от Skoda се надяват да са готови със собствено производство на такива детайли до две години, когато се очаква истински наплив от модернизирани модели.

Заводът в Млада Болеслав е едно от най-старите автомобилни предприятия в света. В момента там се произвеждат моделите Citigo, Fabia, Rapid, Octavia, Yeti и Superb. В последно време Skoda прави упорити опити да се отърве от имиджа на "евтин Volkswagen". Марката не пропуска повод да подчертава своята самобитност, включително и в областта на производствените технологии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Skoda фен

    0 0 Отговор
    Йети и Супърб се правят в Квасини, а Ситиго - в Братислава.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    откъде ще взимат толкоз алюмин?
  • 3 ОФ

    0 0 Отговор
    Ъ,Шкода.
  • 4 onq s konq

    1 1 Отговор
    Тъпите чехи верно ше си олекотят щкодичките с алуминия,но така и няма да се сетят че ако преминат "на дърво" ще станат много по-конкурентноспособни!
  • 5 бай Иван

    0 1 Отговор
    Така ще станат по ценни поне когато ги закарат за скрап!