Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 10:09 3 276 5

Урал за Дарт Вейдър

  • урал-
  • ирбитски мотоциклетен завод-
  • мотоциклет-
  • междузвездни войни-
  • дарт вейдър

Руският производител на мотоциклети Урал представи специален модел с кош, посветен на злодея от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър. Обсебената от Тъмната страна на Силата машина ще бъде пусната в ограничена серия от 25 екземпляра.

Limited Edition Ural Dark Force е боядисан изцяло в черно, включително двигателя, изпускателната система с керамично покритие и емблемите. Между коша и седалката на мотоциклета е монтиран червен лазерен меч, от който "бързо може да се възползва както пътникът, така и ездачът". Допълнителен футуристичен нюанс внася изцяло светодиодният фар.

Ural Dark Force има двуцилиндров боксер с работен обем 749 см3, развиващ 41 к.с. и 51 Нм. Двигателят е съчетан с механична предавателна кутия с четири предни и една задна предавка. Подобно на останалата продукция на руската марка, амортисьорите са доставени от Sachs, а спирачните механизми - от Brembo.

"Уралът" на Дарт Вейдър ще се продава в САЩ. Поръчки ще започнат да се приемат от 1 декември. Цената е $14 999.

Тежките мотоциклети Урал са копие на BMW R-71 от 1939 г. и се произвеждат в Ирбитския мотоциклетен завод в Свердловска област, където фабриката е преместена след нападението на нацистка Германия през 1941-ва. В Русия и страните от бившия Съветски съюз се продават незначителен брой мотори. По-голяма част от продукцията се реализира в Европа, Австралия и Япония, а основният пазар на марката са САЩ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    1 2 Отговор
    С тая моторетка завладявам веднагически българската хипстър-байк сцена!
  • 2 Кара Кольо

    2 0 Отговор
    Копие на БМВ да , но в никакъв случай не са толкова качествени!Тъпа работа,чудя се защо толкова голяма държава а и с възможности не се опита да произведе един истински съвременен мотоциклет а се залисват с тези предвоенни боклуци?

    Коментиран от #3

  • 3 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кара Кольо":

    Русия не е имала традиции в производството на автомобили... Всичко което се е произвеждало в СССР се е правило на непазарен принцип - безконкурентно! Русия е атомна, космическа и военна държава! В тези неща сме добри! Вие защо не произвеждате компютри или поне мотокари? Нямаме сериозни намерения да наваксваме там, където сме изостанали колосално! В Русия няма ВУЗове, които да могат да подготвят необходимите инженери за тази цел, а създаването им би коствало колосални средства! Просто нямаме нужда, за това и не го правим! А Урала си е класика! Има ниша за подобни изделия!
  • 4 Marieta Marinova

    1 0 Отговор
    за урал се знае
    че няма километри но е износен:)
  • 5 Марин

    0 0 Отговор
    Мадам вие собственик ли сте на УРАЛ,или само сте се возили?