Last news in Fakti

18 Декември, 2015 09:08 6 787 6

Забраняват автомобили без волан

  • google-
  • автомобил

Департаментът по автомобилен транспорт в Калифорния разпространи за предварително разглеждане една проектонаредба, която ако стане факт ще затрудни доста компанията Google.

По-конкретно става дума за безпилотната кола на Google, която не разполага, нито с волан, нито с педали. Налични само черен и червен бутон, служещи за стартиране и гасене на колата.

Според новата наредба обаче всяко превозно средство е задължително да има волан и педали, както и правоспособен водач в него. Това се прави, с цел да може в случай на нужда водачът да поеме управление над превозното средство.

От Google разкритикуваха новото решение, като в официално съобщение се казва, че компанията е силно разочарована. За щастие на този етап забраната няма да важи за всички щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sszzz

    2 0 Отговор
    дреме ми на мен за гугъл и техния измислен автомобил.

    Коментиран от #6

  • 2 Гамен

    1 0 Отговор
    Прави са! Какво ще стане, ако по някаква причина тази кошница те засили към края на пропаст и не сработи тъпия им бутон?:)))
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Бе то шофьори и пилоти вече няма в някои МПС-та и самолети,те за волан плачат!
  • 4 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Каква е тая простотия кола без волан?Да я забраняват тая щуротия.
  • 5 бай Иван

    0 1 Отговор
    Като за начало трябва да забранят автомобилите с десен волан в България,че станаха масови.
  • 6 дивака

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "sszzz":

    никога не знаеш дали са сигурни