Last news in Fakti

21 Май, 2016 04:00 14 262 3

Устройство прави превод на език в реално време

  • устройство-
  • език-
  • превод

Очаква се то да излезе през 2017 г.

Ново устройство ще прави превод на чужд език по време на разговор между двама души в реално време, съобщи Discovery News.

Новото изобретение се нарича Pilot. То представлява слушалка, която двама души носят, докато говорят различни езици. Самата слушалка е свързана с приложение за мобилен телефон и произвежда превод от чужд език в реално време.  И двамата души, които провеждат разговора, трябва да носят такава слушалка, свързана с приложението.

При своето пускане устройството ще може да превежда от английски, френски, испански и италиански. На по-късен етап се планира да бъдат прибавени африкански, азиатски, еврейски и славянски езици.

Очаква се устройството да излезе на пазара през 2017 г., като цената му ще възлиза на $ 300. От компанията производител, която е базирана в Ню Йорк, все още не са дали подробни технологични данни за устройството.

Създателят на слушалката е Андрю Очоа. Той споделя, че е решил да разработи идеята, когато се е срещнал с момиче от Франция, с което не са можели да се разбират, заради езиковата бариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Предполагам е въпрос на години да се усъвършенства подобен софтуер до ниво достатъчно добро, че да замени нуждата от изучаване на чужд език. От една страна би било готино, но пък от друга ще е още едно направление на затъпяване на човека. Във всички случаи правилният превод би бил свързан с достатъчно развит изкуствен интелект - ниво, което все още може би не е достигнато... и може би за добро :) - препратка: вавилонската кула :)
  • 2 Мая ДИМИТРОВА Шаранкова

    1 0 Отговор
    Този Апарат като говориш български дава ли говор от българската на чужд език превежда ли
  • 3 Мая ДИМИТРОВА Шаранкова

    2 0 Отговор
    Този Апарат като говориш български дава ли говор от българската на чужд език превежда ли