3 128 5

Илон Мъск ще прави слънчеви покриви

Радослав Славчев

Основателят на SpaceX и Tesla не спира да учудва света със своите иновативни идеи. Последната му такава е свързана с производството на т.нар. слънчеви покриви. Милиардерът анонсира новия си продукт, който има за цел да замени стандартните керемиди.

Според Мъск, новото покритие, освен, че изглежда по-ефектно е и по-дълготрайно. Новото енергоефективно покритие може да бъде изпълнено с различен дизайн, съобразен с този на постройката.

Продуктът на SolarCity ще започне да се предлага от средата на следващата година, а повече подробности за него ще бъдат разкрити след сливането на SolarCity и Tesla.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 16:54  12.08.16
  Нищо революционно не виждам в тоя "слънчев покрив"-такъв има всяка оранжерия по селата.Неудобството му е че като падне една градушка,остават само винкелите!

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 18:31  12.08.16

  До коментар #1 от "onq s konq":

  В голяма грешка си , тук няма нито стъкла , нито винкели , това е специален поликарбонат на специална подложка , както се вижда и на снимката . Освен това на колкото по-малка площ са разделени , толкова по-гъвкави са , така че няма да ги уплашиш с градушки , а даже и да има някоя повредена , на пречи на цялото , а и лесно и бързо се сменя . Или мислиш че хора с бизнес за милиарди мислят по-зле от теб
 • Икономист
  Отговор
  3 09:12  13.08.16
  Радо, ако не знаеш, приятел, Мъск е един от основателите на солар сити, той си прави панели не от днес... Айде малко по-сериозно де....
 • гост
  Отговор
  4 11:56  14.08.16
  Не само че е от основателите ,а и се управляваше от негови братовчеди , но вече и тя и Тесла са публични компании листвани на борсата , така че принципите на управление и контрол там нямат нищо общо с българската шуробаджанащина , но по-важното е че според тяхно изследване само в САЩ годишно се правят над 5 милиона покрива , а по света са поне десет пъти повече , така че това е пазар и бизнес по нищо не отстъпващ на автомобилния и то използващ същите технологии , за голямо нещастие на "стогодишните премиуми"
 • гост
  Отговор
  5 10:18  15.08.16
  Затваря кръга на чистата енергия. Мъск знае, че добавените панели не са естетически издържани, затова идеята е да има един нормален за възприемане покрив, но с фунция за олавяне на енергията. Няма по-добро от това. И дори да струва 50х. лева за цял покрив и системи за съхранение на енергията, то пак ще е добре, понеже това е инвестиция за дълговечност, чистота и т.н. Имотите с такива покриви трябва да бъдат освободени от данъци. Мъск сбъдва мечтите на хората в САЩ, а ние само ще гледаме понеже нищо не може да си позволиш или нищо не се предлага тук, няма почва за употреба и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай