1 408 1

GM обещава 100% възобновяема енергия в производството си до 2050

Ангел Харизанов

И америакнският гигант GM обяви влизането си в групата RE100 - възобновяема енергия на 100 процента. В нея участват световни компании, като IKEA, Bloomberg LP, BMW, както и Formula E, Tata Motors, Goldman Sachs, Google, H&M, HP, Microsoft, Nike и Starbucks. Всяка от компаниите, естествено има различна цел, като обещанието на GM е до 2050-та година всички производствени мощности да се захранват без това да засяга околнато среда.

Според Мери Барра - изпълнителен директор на компанията, постигането на използване на електрическа енергия изцяло от възобновяеми източници, определено ще покаже по-добро отношение към хората и природата. Въпреки, че при създавенето на огромни пикапи с V8 двигатели, това звучи малко нелепо, ние приветстваме всеки такъв ход.

До 2050-та автомобилите - такива каквито ги познаваме, ще са почти напълно изчезнали, като за това говорят бързите темпове на преминаване към електическо задвижване и съответно все по-тежките еко норми, които освен от регулаторите, вече се приемат и от самите държави. Един от първенците в това отношение идва от скандинавската област - Норвегия.

Ходът означава огромните производствени мощности от общо 350 обекта в общо 59 държави, да се осланят единствено на еко енегрия.
 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • дАА
    Отговор
    1 16:52  19.09.16
    Сканд.област Норвег и старопланинската област България

Напиши коментар:


Публикувай