1 285 1

Британец прави водка от мляко

Питието вече има множество отличия и е възхвалявана от кулинари и критици

Анатоли Стайков

Фермер от Великобритания произвежда водка от краве мляко. Мъжът твърди, че питието няма аналог в света, пише в. "Дейли експрес".

Джейсън Барбър от Бийминстър, Дорсет, е изобретил необичайната водка Black cow (Черна Крава), воден от желанието да разнообрази приложението на продукцията от стадото си от 250 крави, както и от собствения си "дълбок интерес" към питието.

Водката се прави изцяло от мляко. Първоначално се отделят извара и суроватка. Чрез добавянето на специална мая, която превръща млечната захар в алкохол, суроватката ферментира в бира. Млечната бира се дестилира и блендира в таен процес. Получената тройно филтрирана водка се бутилира на ръка.

Водката от краве мляко вече има отличия и е възхвалявана от кулинари и критици. Хранителният критик Том Паркът Боулс я определи като "едно от най-забележителните питиета, които някога е вкусвал".

Великобритания


Още по темата

 • Износител на руска водка иска фалит

  Износител на руска водка иска фалит

  Най-големият износител на руска водка внесе молба в нюйоркски съд за обявяване в несъстоятелност. Документът е подаден в рамките на процедура за ...
  9.01.2017
  2 740
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:29  26.11.16
  Водка се прави от всичко, което може да ферментира. Този фермер има мляко за продукт.

Напиши коментар:


Публикувай