Last news in Fakti

18 Февруари, 2017 15:32, обновена 18 Февруари, 2017 18:36 2 592 4

Отложиха изстрелването на „Фалкън 9“

  • площадка-
  • spacex-
  • ракета-
  • сащ-
  • фалкън 9

Товарът е предназначен за Международната космическа станция

Отложиха изстрелването на „Фалкън 9“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Американската компания SpaceX трябваше да изстреля ракетата-носител „Фалкън 9“ към открития космос. Тя бе натоварена с близо 2500 килограма доставки за екипа на Международната космическа станция.

Ракетата по план трябваше да излети около 17:01 часа българско време от историческата площадка 39 в космическия център „Джон Кенеди“. От там са излитали различни мисии с голямо значение за астронавтите.

Заради проблем с ракетата обаче планираното излитане бе отложено за утре, съобщи Си Ен Ен.

Американската космическа агенция НАСА има сключен договор с компанията на Илон Мъск за експлоатация на космически кораб „Дракон“, който заедно с ракетата „Фалкън-9“ ще се отправи към космоса.

Наскоро SpaceX изведе в орбита десет сателита от ново поколение. Ракетата излетя от военновъздушната база „Ванденберг“ в Калифорния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 5 Отговор
    Умре бизнеса с двигателчета на ушанките. Да влязат копейкаджиите:...

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Йес мамо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    А що се косиш? Нали в таци конкуренция се ражда прогреса? Днес едните имат повече напредък, утре другите, тредия ден първите и т.н... И двете страни имат големи постижения и не е редно да се оплюват. Въпроса, който за мен е любопитен е КОЙ е МЪСК? Откъде има тези технологии, които обикновенно се разработват в дълбока секретност от държавни и корпоративни лаборатории? Явно е "гъст" с такива, защото изведнъж навлезе и с Тесла и с ракетостроенето? Не, че особенно ме интересува, но повечето такива разработки са плод на екипни изследвания и то десетилетия. Но се замислих, относно идеята му да се слея с роботите и да стана киборг и сега крача като рапър из стаята и махам с ръце точно като киборг. Трябва ми и малко Ром и ще се слея напълно с идеята.
  • 3 Кака Пена

    4 5 Отговор
    Сичкото убу, само дето не виждам какво общо има Илън Мъск с цялата тая работа (освен че прибира парсата) - двигателите, корпуса и горивото са разработени от НАСА; ракетата се произвежда от Дженеръл Илектрик; изстрелванията се извършват от държавни съоръжения... Какво всъщност е изобретил или построил тоя симпатяга? Че успешно е усвоил 4,5 милиарда долара пари на данъкоплатците - ясно. Пита се у задачата от какъв бяс НАСА му дава разработките си, че и договор сключва, едва ли не със себе си? А?
  • 4 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ееееее, почакай малко да фръкни баааа. Ти кат невръстно евроромче пред мадъра. Егати и сиганската реалност.