789 0

UPS също провежда тестове с дронове

Ангел Харизанов

Доставките са една от първите ниши, които определено ще се възползват от дроновете и някои вече регистрираха първите си поръчки. И UPS като един от световните гиганти също разработват собствени летателни апарати, но явно ще преминат през още тестове до изчистване на процеса на работа.

Тук обаче идеята е различна от стандартните - дроновете ще бъдат използвани от куриерите, като те ще се намират на тавана на култовите бусчета за доставка. Според изчисленията на компанията, че със спестяването на само една миля на ден или 1.6 километра, годишно ти ще спестяват около 50 милиона долара, което е огромна сума.

Последният тест на Workhorse HorseFly е проведен в Лития, Флорида, като дронът може да пренася товари с тегло до 4.5 килограма и има времетраене на полета от 30 минути. Интересна част е факта, че дронът се зарежда когато е кацнал на покрива на куриерския бус. След като куриера прикачи товара към дрона, той използва таблет за доставката, но управлението му се извършва автономно от системата On-Road Integrated Optimization Navigation или ORION. Така куриерът може да продължи с доставките си.


Напиши коментар:


Публикувай