Last news in Fakti

8 Април, 2017 13:38 1 944 4

Глобалното затопляне срещу гладките полети

Промяната в климаата, която е повече от явна няма да допринесе само за разтапянето на ледените шапки, а и до много други. Проучване на Д-р Пол Уилямс от университета в Рединг е показало, че турболенцията ще се увеличи с цели 149 процента. С помощта на софтуер за симулиране, който се задвижва от мощен компютър, той изчислява поведението на зимната турболенция над атлантическия океан на височина от 12 километра. Там в бъдеще ще се намира двойно по-голямо количество въглероден двуокис от това в момента, въпреки мерките.

Резултатът от това ще бъдат много по силни ветрове и много по-силен джетстрийм. Според изследванията, повешенията ще бъдат - 59 процента за леката турболенция, до 75 за средната и цели 149 процента за силната.

Това отваря нова работа за Уилямс, защото в бъдеще ще трябва да се разработват нови въздушни магистали, които да не попадат в тази тежка турболенция, която ще доведе до много по-непредсказуеми полети. Те обаче, зависят от много фактори като сезонност, височина и типичните климатични особености на районите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    9 0 Отговор
    Този ако е учен, аз съм японец!
    Как може турболенцията да се увеличи с 149%, ако количеството на въглеродния двуокис се увеличи от сегашните 0,039%, до уж двойно по-големите 0,08%???
    И как въглеродния двуокис ще се качи в горните слоеве на атмосферата, след като е по-тежък от азота и кислорода, които съставят 99% от земната атмосфера:
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0
    Що за корумпиран професор трябва да си, за да напишеш подобна глупост?
  • 4 Японеца

    7 1 Отговор
    .ахти платения учин!
    Смишник от бан!Стъкмист!
    Двойникът с Тошко Колев!

    А като изригна вулкана Етна и ония в Ирландия колко се повиши въглеродния двуокис и окис шушомиго и колко хиляди процента се увеличи турболенцията платено стъкмистче?