Last news in Fakti

17 Април, 2017 13:56 9 937 0

Най-дългата автомивка в света

  • автомивка-
  • рекорд-
  • тексас-
  • сащ
Най-дългата автомивка в света - 1

През есента в американския щат Тексас ще отвори врати автомивка, която ще претендира за място в "Книгата на рекордите Гинес" като най-дългата в света. Зданието, в което ще се мият колите, е дълго 70 метра, съобщава местният телевизионен канал KHOU.

Автомобилите ще се придвижват през тунела на специална поточна линия. За екстрени ситуации ще бъде предвиден алтернативен източник на електрозахранване. Капацитетът на съоръжението все още не се знае, но при средна дължина на автомобилите от 4.5 метра би трябвало да могат да се мият по 15 коли едновременно.

За най-голямата автомивка в света се смята Mr. Wash в германския град Щутгарт, която може да обслужва по 400 превозни средства на час. През двуетажния комплекс минават по 500 000 коли годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА