Last news in Fakti

3 Май, 2017 13:28 2 671 3

10 S е новата ОС на Microsoft

  • windows-
  • 10 s-
  • операционна система
10 S е новата ОС на Microsoft - 1

Стремейки се да не изостават много от Google, корпорацията Microsoft изкара нова версия на операционна система. Тя се нарича Windows 10 S и се прицелва основно в образователния сектор. Според създателите иновацията се стартира за 15 секунди - време, което е два пъти по-бързо от това, необходимо за зареждането на Windows 10 Pro.

Освен това се твърди, че новата операционна система Windows 10 S е идеално пригодена и за по-евтини и по-слабопроизводителни компютри. Още нещо, което се посочва в представянето е бързият пренос на данни от едно устройство на друго. Останалите функции са почти идентични с класическия Windows 10.

Компанията Microsoft вече е подписала договори с производителите на електроника Acer, ASUS, Samsung, Dell, HP, Fujitsu и Toshiba, като от средата на годината в продажба ще бъдат пуснати портативни компютри от тези марки, които ще са с новата операционна система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    13 2 Отговор
    Вече се говори масово че използването на технологии за информация и комуникация правят човека идиот, сервирането на информация на готово, комуникацията по пижама и пантофи съсипват младежите и ги правят ментални инвалиди, в трамвая не гледат през прозореца и не мислят ами гледат картинки и състоянието на други идиоти
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шляхтиц

    5 0 Отговор
    От интернета човек може да научи много неща. Много хора завършиха висше образование, защитиха дисертации, получиха високи квалификации с помощта на интернет комуникациите. Но в същото време мрежата се използва и за ужасяващи неща. Всичко зависи от човека. Атомната енергия може да бъде използвана за много хубави цели, но може да бъде използвана и за унищожение на планетата. Същото е и при компютрите, смарт устройствата и глобалната мрежа. Светът е много хубав. Лошите и дефектните хора са проблем. Един академик преди много години беше казал: Всяка стъпка на медицината към запазване на човешкия живот е престъпление против човешкия вид. Една дива котка ражда пет, шест котенца, от които оцеляват едно, две. За да няма смъртност при новородените, медицината прави и невъзможни неща само и само да запази човешкия живот. По късно се правят самоубийствени атентати, терористични нападения и всякакви ужасяващи звества, непобиращи се в нормален човешки разум.