Last news in Fakti

18 Декември, 2023 20:08 5 811 2

Xiaomi започва глобалното разпространение на HyperOS

  • xiaomi-
  • hyper os-
  • операционна система

Началото е през 2024-та

Xiaomi започва глобалното разпространение на HyperOS - 1

Представена още през октомври, HyperOS дебютира заедно с пускането на серията Xiaomi 14 в Китай. Сега Xiaomi предостави подробности за мащабния план за глобално разпространение на HyperOS.

Разпространението на HyperOS в целия свят ще започне през първото тримесечие на 2024 г., като в началната си фаза ще бъде насочено към общо девет устройства. Сред привилегированите устройства, които трябва да получат актуализацията, са Xiaomi 13 Ultra, 13 Pro, 13, 13T Pro, 13T, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Xiaomi Pad 6 и Poco F5. Това стратегическо разширяване има за цел да предостави уникалните функции на HyperOS на по-широка аудитория, демонстрирайки ангажимента на Xiaomi да предлага разнообразни и подобрени потребителски изживявания.

Xiaomi подчертава, че разпространението на HyperOS ще бъде постепенен процес за плавно и ефективно актуализиране за потребителите, които имат право на това. Механизмът за актуализация по въздуха добавя удобство, позволявайки на потребителите безпроблемно да преминат към обновения софтуер. Този подход е в съответствие с ангажимента на Xiaomi да предоставя качествени софтуерни изживявания, които отговарят на предпочитанията и очакванията на потребителите.

HyperOS е проектирана да бъде универсална платформа, захранваща не само смартфони, но и домове и автомобили. Освен с визуален редизайн, операционната система може да се похвали с по-бързо ядро, по-лек отпечатък в сравнение с MIUI и по-бързо инсталиране.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си...

    3 6 Отговор
    Пхахаха.. я да видим още един Линукс...
  • 2 Знайко

    3 0 Отговор
    Оня ден Редми 12C се ъпдейтна до МIUI 14 и работи доста свежо.
    Ако е още един линукс, дано да е на ти с батерията, че нещо не се справят на лаптопи и други мобилни устройства- макар че е по-лек от Уиндоус, грее повече и яде батерията.
    Линукса изостава от 7-цата с 30-45 минути по-малко време на батерия.
    Имат и проблеми с турбо драйверите, сензорите за температури, динамичното управлкение на честотите на процесорите и видео-драйверите.
    Дано да покажат нещо, което другите линук-дистра да могат да ползват!