Last news in Fakti

5 Май, 2017 14:02 10 865 6

Заводът "Борисов" представи нов БТР

  • бтр-
  • завод борисов-
  • беларус-
  • кайман
Заводът "Борисов" представи нов БТР - 1

Бронираното транспортно средство, представено от беларуските специалисти от "140 ремонтный завод Борисов" се нарича Кайман и съвсем скоро ще постъпи на служба в армията.

Общото тегло на Кайман е седем тона, а максималната му скорост на шосе - 110 км/ч. Във вода беларуският БТР може да плава със скорост от 8 км/ч. В много насоки Кайман наподобява на БРДМ-2, но според производителя между двете машини няма нищо общо.

Кайман е изцяло нова и самостоятелна разработка на Борисовския завод. Новата машина разполага с V-образно дъно и обща бронировка, отговаряща на стандарта Бр5, което е доста повече от защитата на БТР-80, например.

Машината може да се оборудва с различно въоръжение. Една от опциите е 7.62-милиметрова картечница, в комплект с по-големия модул Утес, който е 12.7-милиметров. Към тези оръжия може да се прибави и гранатометът АГ-17А/АГ-30. 90% от възлите и агрегатите на новата бронирана машина са серийни и лесно заменяеми. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    22 4 Отговор
    Руски стандарт за бронезащита, означава, че от 10 метра бронебоен 7,62мм куршум от картечница да не може да го пробие.
    Жипката за война не става, но е идеална за полицейски нужди за охрана на границата ни и за горските стопанства за преследване циганските банди дървосекачи.
    Добре ще е да я закупим. Цената ще е ниска, жипката ще е ремонтопригодна и здрава, като всяка руска военна техника и евтина за обслужване.

    Коментиран от #5

  • 2 Mercedes-Benz

    12 10 Отговор
    "Кайман е изцяло нова и самостоятелна разработка на Борисовския завод."


    Защо ли ми прилича на една немска машина на име KMW Fennek:

    http://marine-portraits.de/bundeswehr/heer/radfahrzeuge/spaehwagen-leicht-4-rad-fennek/002.jpg

    https://c1.staticflickr.com/3/2918/14517927954_fa01681c06_b.jpg

    http://planungsamt.bundeswehr.de/resource/resource/UlRvcjZYSW1RcEVHaUd4cklzQU4yNWFvejhLbjVyYnR1OCt3ZlU1N09FVXZRSDNHeVAyZE5vb3ltK3E1Z1Q4SjJkNVhYWFEyMjZoQ1cwOHNKTlo4N3pSTUZkcUNwa3R1bzdjTTdzeURrYVU9/image_popup.jpg


    Душички, опитали нещо да направят, но накрая пак по стара съветска традиция гепваме от лошите западняци и фашисти!
  • 3 shamil basaev

    8 15 Отговор
    A dali pali ili go durpat kato armata?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тукашен

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Защо да я купуваме? Тук нали има "Терем" и други, защо военните не им поръчат да направят нещо и то по-добро? Значи българина като парапитек може да работи за чужди корпорации за мизерни заплати, а като стане дума тук да се произвежда от нас и за нас изведнъж се разпишяват от ужас и политици и кой ли не? Слугински робски манталитет е добило стадото, не е добре. Преди векове не бе така. Явно е заразено от комунизма и другаря Тато и мафия с простотията и сега или е нелечимо или трудно лечимо?
  • 6 Дедо ви Кури

    8 2 Отговор
    амчи убаа машина , требе ни по една такава и всички- у парламенто....