Last news in Fakti

13 Юни, 2017 04:00 4 841 4

Спинър срещу 60 бара налягане

Спинър срещу 60 бара налягане - 1

Една малка играчка подлуди света - спинъра. Той представлява лагер с удължения, които да продължават значително инерцията му, като повечето имат за тежест още такива лагери. Естествено по-любопитните веднага започнаха с експериментите и в този ще видим един газ, който се използва, за да дава мощност на автомобилите - течния азот или нитро. Той се изпомпва в бутилки под високо налягане и освобождаването му също създава такова, което е равно на около впечатляващите 60 бара. Първият спинър буквално се разпада, като останките от него дори не могат да бъдат открити, но металният, който изглежда, че е с керамични лагери се справя със задачата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    10 2 Отговор
    Ето как се продават малки лагери, които са свръхпроизводство. Сега следва производство на лагери с "точно определена годност" за да се сменят. Между другото това се прави при колите.
  • 2 Бургас

    12 1 Отговор
    Вчера едно олигофренче от 11 клас големия файтър 40 кила с напикани гащи,влиза в часа по литература и госпожо върнете ми го,ще се разплаче!Догодина ще завършваме то момчето си играе с спинери,детската градина!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Бургас

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бургас":

    със спинери!
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Азотът изстудява материала. Може би и първият спинър щеше да издържи на оборотите на 60 атм. газ, ако не беше замръзнал металът и станал трошлив.