4 793 3

Французин прелетя Ламанша с бъги

Французин прелетя Ламанша с бъги
Георги Касабов

Френският пилот Брюно Везоли прекоси успешно пролива Ла Манш с летящ автомобил, съобщава Reuters. Апаратът, наречен Pégase, представлява хибрид между леко бъги и парапланер. Полетът между Франция и Великобритания е преминал на височина до 3 000 и със скорост до 70 км/ч.

Френската компания Vaylon е започнала работа по проекта за универсално превозно средство през 2014 г. Pégase има два мотора. Единият задвижва колелата, а другият - пропелер в задната част. Максималната скорост на земя е 100 км/ч, а във въздуха - 80 км/ч.

От Vaylon смятат, че Pégase може да бъде полезен при провеждането на разузнавателни и спасителни операции. Французите обаче не изключват възможността летящото бъги да има успех сред почитатели на екстремните спортове и търсачите на силни усещания.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пилот
  Отговор
  1 08:41  16.06.17
  ОТКАЧАЛКИ НЕЦЕНЯЩИ ЖИВОТА СИ
 • незнайко
  Отговор
  2 11:10  16.06.17
  Когато в света направят устройство за летене и кацане както птиците, тогава можем да кажем, че сме постигнали нещо в този област.
 • Шаран БГ
  Отговор
  3 08:46  22.06.17
  Страшничко е,когато е в полет. Какви са възможностите за катапултиране и напускане на тази плетеница от тръби при сериозна авария ? Иначе скоростите са за предпочитане пред тия по БГ-магистралите !Ако си със гащиризон от по-плътна материя,който да се пристяга добре на глезените, няма опасност от замърсяване и ароматизиране на атмосферата !!И сега има парапланери на 3 колела и пропелери ИЗОТЗАД ! Правеха атракции преди години по черноморието.......Интересно техническо решение. За Брюно, като пилот, навярно е било голямо половинчасово удоволствие!

Напиши коментар:


Публикувай