2 278 2

Нов метод за защита на лаптопи от кражба

Нов метод за защита на лаптопи от кражба
Радослав Славчев

В интернет пространството се разпространиха подробности, относно сътрудничеството на Microsoft и Qualcomm, които подписаха договор миналия месец. В рамките на проекта Cellular PC ще бъдат произвеждани ноутбуци, които ще работят под десетата версия на операционната система Windows.

Устройствата ще са с ARM-процесор и модем X16 LTE. По-интересна обаче е вградената в устройствата електронна SIM-карта, с която ще могат да се изтрият всички данни от откраднатия лаптоп. Освен това, въпросната SIM-карта ще позволява и физическото намиране на откраднатия лаптоп.

Устройството ще предава сигнал дори и след премахване на SIM-картата. За целта Microsoft ще трябва единствено да подпише договори с мобилните оператори. Според специалистите от Microsoft тази иновация ще намали значително кражбите на лаптопи. Как обаче тази новост ще се отрази на цената на преносимите компютри, ще разберем най-рано в началото на следващата година.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ???
  Отговор
  1 14:31  29.06.17
  А ако хакерите се докопатдо въпросния сим и неговия код дали няма да изтриват съдържанието дистанционно а ?

  Коментиран от #2

 • Съдържанието ми е само порно и игри
  Отговор
  2 02:17  30.06.17

  До коментар #1 от "???":

  Не бе, ще ти пращат СМС-и с искания, задачки в стил "Синият кит" или ще те гледат през камерата как се радваш на порното ON AIR по някой канал в сайтовете за видеосподеляне )) Ко ти пука, и без тва ако имаш такъв лаптоп, значи си вървежен в квартала, имаш кинти и гладните мацки ще ти се пускат!!

Напиши коментар:


Публикувай