13 745 6

Камера пази колата от крадци

Георги Касабов

Американската компания Waylens представи камера с 360-градусово покритие, която охранява автомобила и уведомява собственика при евентуална кражба. Устройството е наречено Secure360 и се закрепя за предното стъкло на колата.

Камерата позволява наблюдение в реално време. Разпознава неупълномощено проникване в салона и веднага изпраща съобщение до собственика с точното местоположение на возилото през специално приложение за смартфон.

Ако получи гласова команда, Secure360 може също да записва по време на пътуване и да документира инциденти, а заснетото видеото - да се използва при анализ на катастрофи. Цената без модул 4G e $249, с него - $349.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 15:05  14.07.17
  Ас като оставам беенвето на непознато място слагам до съединителя капан за мечки!Много по евтино и ефективно е!

  Коментиран от #2

 • онли оня
  Отговор
  2 15:16  14.07.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  и накрая ни капан, ни кола... ни са набутвай, капаните са скъпи.. ;)
 • приложение за смартфон
  Отговор
  3 15:17  14.07.17
  В България ПО ЗАКОН, видео заснето с охранителни камери или видеорегистратори НЕ СЕ СЧИТА ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО! Съседа ти може да оправя жена ти вътре и после да духне с нея и това да го пуснеш в реално време по някой канала, обаче в съде ще си виновен ТИ, че си заснел видео без съгласието на учатника!!! Единственото изключение е ако си по професия журналист и се позовеш на разследване... При всички случаи трябва д атърсиш медия, защото съдът се плаши единствено от журналистите, когато смята да прикрие някого!!!

  Коментиран от #5

 • факт
  Отговор
  4 15:32  14.07.17
  аЗ СЪМ ЗАПИСАЛ ГЛАСА СИ С КОМАНДИ. стой, не мърдай. полиция! ръцете на гърба! и ВСИЧКО ТОВА ЗВУЧИ ВИСОКО И СТРЯСКАЩО ОТ ГОВОРИТЕЛ СКРИТ НА КОЛАТА. пРИ ЕКСЕПРИМЕНТ ЕФЕКТА СЕ ОКАЗА ГОЛЯМ. еДИН КРАДЕЦ КОЙТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ПИКАЕ ВЪРХУ ГУМАТА ТАКА СЕ СТРАСНА ЧЕ ГАЩИТЕ МУ ПАДНАХА И ПО ГОЛ ЗАДНИК ИЗПЪЛНИ КОМАНДИТЕ!
 • Гост
  Отговор
  5 16:24  14.07.17

  До коментар #3 от "приложение за смартфон":

  Няма как лице, което без съгласието на владелеца, с намерение противозаконно да присвои, чужда движима вещ да се защити с чл. 32, ал. 2 КРБ. Това е така, тъй като съгласно чл. 109 НПК става въпрос за визирано от закона отклонение, въведено в защита на установения правов ред и съобразено с интересите на правосъдието.
 • Патето Яки
  Отговор
  6 23:20  14.07.17
  А кой ще опази камерата.

Напиши коментар:


Публикувай