Last news in Fakti

12 Декември, 2011 13:46 10 490 6

Евтин карбон за масовите автомобили

  • gm-
  • daimler-
  • bmw-
  • карбон
Американският концерн General Motors обяви, че е сключил портньорско споразумение с японската компания Teijin Limited. По силата му двете фирми ще разработват евтин въглероден материал, който ще може да се използва в масовите автомобили.
 
Малко по-рано аналогични договори подписаха BMW и немската фирма SGL Group, както и концернът Daimler с японската компания Toray. По думи на представители на GM Teijin Limited е избрана, защото разполага със свръхиновационни технологии.
 
Японците произвеждат усилени въглеродни сплави и термопластични елементи. От GM уверяват, че технологията на Teijin Limited е на толкова високо ниво, че позволява производството на даден елемент да става за по-малко от минута.
 
Освен това материалите са на по-ниска цена, като съвкупността от тези два фактора позволява значителното намаляване на крайната цена на продукта. Така производството на карбонови елементи за автомобилите ще стане доста по-достъпно.
 
В момента производството на даден детайл от въглеродни сплави отнема няколко часа. Очаква се след споразуменията на трите големи автомобилни фирми GM, BMW и Daimler карбоновите елементи радикално да променят автомобилната индустрия.
 
И трите гиганта ще пристъпят към изграждането на отделни технологични центрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ahaha

    1 0 Отговор
    aide stiga be, va6ia velik karvon e nai obiknoven vuglerod t.est. vugleni ot pe4kata i struva 5ctotinki za 1 kilogram aide begaite ot tuka skup bil materiala ba.i nenormanite glupazi 4esno
  • 2 Jack

    0 0 Отговор
    И кой разполага с технологии .....японците.
    А баварските и разни други дървари ще ползват знанията на малките жълти човечета.Това е истината.Водещите технологии са японски.От някога учещи се японците се превърнаха в учители.
  • 3 bobi-wan

    0 0 Отговор
    Eвалата,Jack! Подписвам се на всяка написана твоя дума!
  • 4 onq

    0 0 Отговор
    Даден елемент се изработва за по-малко от минута
    Тес лудаци японците не спират да ме изумяват :)
  • 5 nikito_blend

    0 0 Отговор
    Това е абсолютен факт че японците разполагат с върховите технологии.
  • 6 master

    0 0 Отговор
    Относно написаното от 1-то. Много е смешно, дори в случая трагично, когато някой се изкаже толкова неподготвен. Като не знаете си трайте. Като си толкова отворен отваряй печката и почвай да правиш карбон. Прост народ сме си, ЕЙ!!!!