1 217 0

Световният конгрес по информационни технологии отвори врати

Събитието официално стартира вчера в столицата на Република Китай - гр. Тайпе

Виолина Цветанова

Световният конгрес по информационни технологии официално бе открит вчера в град Тайпе, където присъстваха близо 4000 представители на индустриални предприятия, държавни служители и специалисти по информационни технологии от общо 80 държави и територии.

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви по време на откриването, че събитието предоставя отлична възможност за обмен на добри практики и засилване на международното сътрудничество в посока насърчаване на дигиталната икономика и смарт приложенията.

Според нея правителството не пести сили и енергия за превръщането на Тайван в смарт страна. Мерките, сред които „Asia Silicon Valley“ и „DIGI-plus“, са в състояние да превърнат страната в еталон за насърчаване на нововъзникващите технологии и ще засилят интеграцията на веригата за доставки с големите икономики в света.

„Тайван приветства чуждестранния бизнес и таланти да проучат икономическата среда на страната и да поставят началото на успешно сътрудничество с местни компании за разработване на иновативни продукти и услуги в области като Изкуствения интелект, Интернет на нещата и Индустрия 4.0“, каза Цай.

На свой ред министърът без портфейл, отговарящ за политиките за технологично развитие, заяви, че страната има желание да споделя своя опит в насърчаването на дигиталната икономика с държавите по света. В тази връзка той обяви и старта на Digital Nation Alliance – ежегоден форум за засилване на международното сътрудничество и за решаване на основните въпроси, подчертани по време на Световния конгрес по информационни технологии.

Съвместно организирано от Бюрото за индустриално развитие към Министерство на икономиката в страната и Световния съюз за информационни технологии със седалище в САЩ, тазгодичното издание на Конгреса е под надслов „Да живее дигиталната мечта“.

Събитието продължава и утре, като то включва бизнес срещи, високотехнологична изложба, кръгла маса, речи и много други паралелни конференции и дейности.

Стартирал преди 39 години в Барселона, Конгресът се провежда ежегодно от 2016 г. насам. Това е водещо събитие за Световния съюз за информационни технологии, чиито членове съставляват 90% от световния пазар на информационни и комуникационни технологии.Напиши коментар:


Публикувай