Last news in Fakti

10 Април, 2024 08:58 1 345 1

BMW и Rimac ще си сътрудничат

  • bmw-
  • rimac-
  • сътрудничество

Двете компании официално обявиха сделката

BMW Group оповести партньорството си с Rimac Technology, насочено към усъвършенстване на технологията за високоволтови батерии за бъдещите автомобили на BMW Group, които ще дебютират през втората половина на това десетилетие. Това сътрудничество представлява стратегически ход и за двете организации, като конкретните подробности за съвместното предприятие засега се пазят в тайна. Въпреки това е очевидно, че сътрудничеството ще играе ключова роля в оформянето на бъдещето на електрическата мобилност в рамките на портфолиото на BMW Group.За Rimac Technology, подразделение на Rimac Group, това партньорство означава важен етап в развитието му.

Компанията, известна преди време предимно с иновативните си преобразувания на електрически превозни средства, сега се превръща в основен играч във веригата за доставки на електрически превозни средства. Описана от BMW като "високопроизводителен доставчик от първо ниво", Rimac Technology е готова да играе решаваща роля в предоставянето на авангардни решения за батерии за автомобилната индустрия. Мате Римац, визионерът на марката Rimac, изрази своята благодарност и вълнение от партньорството, като подчерта неговата важност както по отношение на технологичния напредък, така и на личното му значение. От скромното начало през 2008 г., когато Римац започва първия си проект за преоборудване на електромобил, използвайки BMW Серия 3 от 1984 г., до сегашното ръководство на една от най-иновативните компании в сектора на електромобилите, пътуването на Rimac е пример за трансформиращата сила на предприемаческата визия и иновациите.

След като значителна част от кампуса в Хърватия вече е посветена на производството на батерии за BMW, Rimac вече планира изграждането на нова фабрика, за да отговори на нарастващото търсене. Очаква се този проект за разширяване да бъде един от най-големите договори в икономическата история на страната, което подчертава значението на електромобилната индустрия за стимулиране на икономическия растеж и иновациите. Междувременно BMW призна експертния опит на Rimac в производството на акумулаторни батерии и софтуер, подчертавайки неразделната роля на компанията в оформянето на бъдещето на електрическата мобилност.

Въпреки че пълният обхват на партньорството остава неразкрит, BMW и Rimac обещаха да предоставят повече информация през следващите месеци, предлагайки поглед към иновативните решения, които ще се появят в резултат на това сътрудничество. Тъй като автомобилната индустрия продължава прехода си към електрификация, партньорства като това между BMW и Rimac ще играят решаваща роля в стимулирането на иновациите и оформянето на бъдещето на мобилността.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    BMW Group оповести партньорството си с Rimac Technology, насочено към усъвършенстване на технологията за високоволтови батерии.......и тия се превърнаха във зомбита! Феновете на марката да идат да кажат по една заупокойна молитва! До тука беше!