13 Септември, 2017 15:04 1 447 2

Samsung ще плаща за открити бъгове

  • samsung-
  • бъг-
  • награда-
  • mobile security rewards program

Нова програма с името Mobile Security Rewards обещава финансови стимули за потребители, които открият пробиви в сигурността на софтуера, инсталиран на мобилните устройства на Samsung. На сайта на корейската корпорация е публикуван списък на телефоните и таблетите, за пробив в чиято безопасност се предлагат награди. В програмата са включени не само нови апарати, а и такива отпреди 2 и повече години.

Парични премии ще се изплащат при откриване на бъгове в приложения, услуги и фърмуер, разработен от Samsung Mobile и подизпълнители на компанията. Програмата ще важи само за последните версии на програмите. Проблеми с устройства и програми на Qualcomm или Google няма да бъдат разглеждани.

Размерът на възнагражденията варира между $200 и $200 000 в зависимост от риска, който носи конкретният бъг за безопасността на устройството. Предложенията ще бъдат разглеждани от експертна комисия специалисти от Samsung.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалист

    6 7 Отговор
    *В програмата са включени не само нови апарати, а и такива отпреди 2 и повече години.* . Две и повече години, че откъде апарати на повече години те не могат да издържат гаранцията камо ли на повече години. Тя цялата компания самсунг си е един голям бъг.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.