1 104 2

Samsung ще плаща за открити бъгове

Георги Касабов

Нова програма с името Mobile Security Rewards обещава финансови стимули за потребители, които открият пробиви в сигурността на софтуера, инсталиран на мобилните устройства на Samsung. На сайта на корейската корпорация е публикуван списък на телефоните и таблетите, за пробив в чиято безопасност се предлагат награди. В програмата са включени не само нови апарати, а и такива отпреди 2 и повече години.

Парични премии ще се изплащат при откриване на бъгове в приложения, услуги и фърмуер, разработен от Samsung Mobile и подизпълнители на компанията. Програмата ще важи само за последните версии на програмите. Проблеми с устройства и програми на Qualcomm или Google няма да бъдат разглеждани.

Размерът на възнагражденията варира между $200 и $200 000 в зависимост от риска, който носи конкретният бъг за безопасността на устройството. Предложенията ще бъдат разглеждани от експертна комисия специалисти от Samsung.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Специалист
  Отговор
  1 15:24  13.09.17
  *В програмата са включени не само нови апарати, а и такива отпреди 2 и повече години.* . Две и повече години, че откъде апарати на повече години те не могат да издържат гаранцията камо ли на повече години. Тя цялата компания самсунг си е един голям бъг.

  Коментиран от #2

 • 2 22:43  13.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай