30 Октомври, 2017 16:04 2 538 5

Саудитска Арабия инвестира $1 млрд. във Virgin

  • virgin-
  • саудитска арабия-
  • инвестиция

Три от компаниите във Virgin Group на британския предприемач Ричард Брансън ще получат финансова инжекция за развитието на космическите си програми в размер на 1 млрд. от Саудитска Арабия. За Virgin Galactic, The Spaceship Company и Virgin Orbit е предвидена и допълнителна инвестиция от $480 млн.

Средствата ще бъдат изразходвани за ускоряване на работата по пуска на редовни междуконтинентални космически линии, намаляване на разходите и ускоряване на програмата за космически туризъм, какъвто Саудитска Арабия планира да развива на своя територия.

В замяна на инвестицията арабите ще получат значителен пакет от акции на Virgin Group. Сделката обаче трябва да бъде одобрена от щатския регулатор по ценни книжа и фондовия пазар.

Властите в Саудитска Арабия влагат все повече средства във високотехнологични проекти. Неотдавна принц Мохамед бин Салман ал Сауд обяви, че страната ще задели колосалните $500 млрд. за строежа на град на бъдещето. NEOM ще бъде разположен на площ 26 500 квадратни километра и ще ползва само възобновяеми източници на енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    12 3 Отговор
    Шейха си прави оазис "НИОМ" и готви авариен вариант "Бягство на Луната".
  • 2 некойси

    7 4 Отговор
    Ще имат още 30-40 години за да се наиграят арабите ... след като отмине еуфорията по петрола, пак ще обяздят камилите и ще дъвчат пясък.
  • 3 Хасан

    4 10 Отговор
    Простотия и завист ганъовска даже в коментарите. Иначе ги презирате, но даже от арабите сте на светлинни години. Докато те си броят милиардите, вие злобейте. То и какво друго остава след като на картата не могат да ви намерят...

    Коментиран от #4

  • 4 Справедлив

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Хасанеее, хасане един индивид винаги може да стане богат може от лотарията да спечели, може златен дъжд да завали ама човек е трудна работа. Вижда се че дори и богати арабите са примитивни и първосигнални.
    Вместо да хвърлят парите в обучение и наука те ги подаряват на някакви хора със съмнителни идеи.
    Ерата на петролът както дойде на тази земя така и ще си отиде но маймуните които ходят по земята ще си останат.
  • 5 Гъзан

    7 1 Отговор
    Хасане, обратно в Турция!